Sport- en speelplek Belcampostraat

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom maken we op het grasveld aan het eind de Belcampostraat een nieuwe sport- en speelplek.

Hoe gaat het eruitzien?

Aan de oostkant van het grasveld komt een basketbalpaal en een freerun parcours. In het midden van het veld komt een heuvel van gras met bloemen en bankjes van boomstammen. Naast de heuvel plaatsen we rioolbuizen om op te spelen. Ook plaatsen we aan de oostkant fietsnietjes en een nieuwe afvalbak. Aan de zuidkant komt een picknicktafel en een afvalbak.

In het voorjaar van 2022 plantten we al bomen op het gras, bloeiende planten bij de Ateliers Kersenboomgaard en een haag rond het veld.

Hoe zijn bewoners betrokken?

In 2019 waren bewoners van Ateliers de Kersenboomgaard, docenten van basisschool De Oase en andere bewoners in de omgeving betrokken bij het maken van een ontwerp.

Op 28 september 2021 organiseerden we een informatiebijeenkomst in Castellum Hoge Woerd. Tijdens deze avond reageerden omwonenden op het voorlopig ontwerp. Met deze reacties passen we het ontwerp aan:

  • We passen het ontwerp aan de kant van Ateliers de Kersenboomgaard aan. Zo is hier een natuurlijke buffer tussen priv├ęterrein en openbare ruimte en blijven de ateliers goed toegankelijk.
  • We werken het freerun parcours uit in samenwerking met een gespecialiseerde leverancier.

Waarom doen we dit?

Het aantal jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn hier nu onvoldoende speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor jongeren. Daarom maken we verspreid over de wijken plekken voor jongeren. De locaties en type plek hebben we zorgvuldig en in overleg met jongerenwerk, sociaal makelaars, politie en op basis van onderzoek bepaald. We hebben daarbij rekening gehouden met de afstand tot woningen, de beschikbare ruimte en het groen, de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid voor jongeren.

Lees meer over de ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Wanneer?

De aannemer start begin november met het grondwerk, de muurtjes en verharding van de grond. Het free run parcours komt midden november. Daarna volgt de valondergrond. De rioolbuizen komen begin 2023.

Waar?

De speelplek ligt naast Ateliers Kersenboomgaard en tegenover basisschool De Oase.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag