Wijken Sport- en speelplek Belcampostraat

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom maken we op het grasveld aan het eind de Belcampostraat een nieuwe sport- en speelplek.

Hoe gaat het eruitzien?

Er komt een liggende boomstam om op te spelen en gestapelde rioolbuizen om op te klimmen. Ook komen er 2 heuvels van gras met bloemen om overheen te rennen, een free run parcour en een basketbalpaal. Rond het grasveld planten we een haag en in het gras bomen. Met een brede bloemenstrook en een paar liggende boomstammen schermen we de terrassen van de woningen af van het grasveld. Bekijk hieronder het voorlopig ontwerp.

Hoe zijn bewoners betrokken?

In 2019 waren bewoners van Ateliers de Kersenboomgaard, docenten van basisschool De Oase en andere bewoners in de omgeving betrokken bij het maken van een ontwerp.

Op 28 september 2021 organiseerden we een informatiebijeenkomst in Castellum Hoge Woerd. Tijdens deze avond reageerden omwonenden op het voorlopig ontwerp. Met deze reacties passen we het ontwerp aan:

  • We passen het ontwerp aan de kant van Ateliers de Kersenboomgaard aan. Zo is hier een natuurlijke buffer tussen priv├ęterrein en openbare ruimte en blijven de ateliers goed toegankelijk.
  • We werken het freerun parcours uit in samenwerking met een gespecialiseerde leverancier.

Waarom doen we dit?

Het aantal jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn hier nu onvoldoende speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor jongeren. Daarom maken we verspreid over de wijken plekken voor jongeren. De locaties en type plek hebben we zorgvuldig en in overleg met jongerenwerk, sociaal makelaars, politie en op basis van onderzoek bepaald. We hebben daarbij rekening gehouden met de afstand tot woningen, de beschikbare ruimte en het groen, de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid voor jongeren.

Lees meer over de ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Wanneer?

Met de reacties van de buurt hebben we een definitief ontwerp gemaakt. Als dit ontwerp voldoet aan alle eisen van de gemeente, plaatsen we het definitieve ontwerp op deze pagina en voeren we dit ontwerp uit. We verwachten dat dit in 2022 is.

Waar?

De speelplek ligt naast Ateliers Kersenboomgaard en tegenover basisschool De Oase.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag