Wijken Sport- en speelplek Belcampostraat

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom maken we op het grasveld aan het eind de Belcampostraat een nieuwe sport- en speelplek.

Informatiemarkt 28 september 2021

Op 28 september 2021 organiseren wij een informatiemarkt. U kunt dan het eerste ontwerp bekijken. Wat kan er beter? Hebben wij nog iets over het hoofd gezien? Ook als u het ontwerp goed vindt, horen we dat graag. Met deze reacties passen we het ontwerp aan. Ook ziet u de andere sport- en ontmoetingsplekken waar wij mee bezig zijn.

Wanneer: dinsdag 28 september 2021
Waar: Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1
Hoe laat: u kunt zich aanmelden voor 1 tijdvak: 19.00 - 19.30 uur, 19.45 - 20.15 uur of 20.30 - 21.00 uur
Aanmelden: ga naar infomarktcastellum.eev-GU.nl om u aan te melden.

Hoe gaat het eruitzien?

Er komt een liggende boomstam om op te spelen en gestapelde rioolbuizen om op te klimmen. Ook komen er twee heuvels van gras met bloemen om overheen te rennen, een free run parcour en een basketbalpaal. Rond het grasveld planten we een haag en in het gras bomen. Met een brede bloemenstrook en een paar liggende boomstammen schermen we de terrassen van de woningen af van het grasveld. Bekijk hieronder het voorlopig ontwerp.

Hoe zijn bewoners betrokken?

In 2019 waren bewoners van Ateliers Kersenboomgaard, docenten van basisschool De Oase en andere bewoners in de omgeving betrokken bij het maken van een ontwerp. We werken dit eerste ontwerp nu verder uit tot een haalbaar plan.

Waarom doen we dit?

Het aantal jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn hier nu onvoldoende speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor jongeren. Daarom maken we verspreid over de wijken plekken voor jongeren. De locaties en type plek hebben we zorgvuldig en in overleg met jongerenwerk, sociaal makelaars, politie en op basis van onderzoek bepaald. We hebben daarbij rekening gehouden met de afstand tot woningen, de beschikbare ruimte en het groen, de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid voor jongeren.

Lees meer over de ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Wanneer?

We presenteren het ontwerp eerst aan de buurt en betrokken partijen. Dan kijken we of we met de reacties die we ontvangen het ontwerp kunnen aanpassen. En zorgen we dat het plan voldoet aan alle eisen van de gemeente. We hopen de plek in 2022 aan te leggen.

Waar?

De speelplek ligt naast Ateliers Kersenboomgaard en tegenover basisschool De Oase.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur