Wijken Sport- en speelplek Alidahoeve

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom vergroten we het sportaanbod op de huidige speel- en sportplek bij de Alidahoeve.

Reageren tot 18 oktober 2021

Dinsdag 28 september 2021 organiseerden wij een informatiemarkt. U kon daar uw reactie geven op het ontwerp en vragen stellen. Kon u niet komen, maar wilt u wel reageren op het ontwerp? Dan kunt u tot 18 oktober 2021 mailen naar ruimtevoorjongeren@utrecht.nl. Met de reacties kijken we hoe we het ontwerp kunnen aanpassen.

Hoe gaat het eruitzien?

Er komt een mini-basketbalveldje met 1 basket en een pingpongtafel. Deze pingpongtafel komt van de speelplek aan de Kleine Hof. Met houten palen scheiden we het voetbal- en basketbalveldje af. Om het voetballen aantrekkelijker te maken, maken we het veld glad. En er komt een heuveltje achter het voetbaldoel, bij het water. Zo rolt de bal minder snel het water in. Het zand voor de heuvel halen we uit de grond naast het voetbalveld. Er ontstaat dan een laagte wat water opvangt bij extreme regen. Over deze laagte komt een speelse brug van een liggende klimboom.

Bekijk hieronder het voorlopig ontwerp.

Hoe zijn bewoners betrokken?

Op 16 juni 2021 organiseerden we een online informatieavond voor omwonenden om mee te denken over de invulling van de plek. We ontvingen ook reacties per mail. Hieruit kwam de wens voor een basketbalveld en een beter voetbalveldje. Bewoners konden toen ook reageren op verandering van de speelplek aan de Kleine Hof.

Waarom doen we dit?

Het aantal jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn hier nu onvoldoende speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor jongeren. Daarom maken we verspreid over de wijken plekken voor jongeren. De locaties en type plek hebben we zorgvuldig en in overleg met jongerenwerk, sociaal makelaars, politie en op basis van onderzoek bepaald. We hebben daarbij rekening gehouden met de afstand tot woningen, de beschikbare ruimte en het groen, de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid voor jongeren.

Lees meer over de ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Wanneer?

We presenteren het ontwerp eerst aan de buurt en betrokken partijen. Dan kijken we of we met de reacties die we ontvangen het ontwerp kunnen aanpassen. En zorgen we dat het plan voldoet aan alle eisen van de gemeente. We hopen de plek in 2022 aan te leggen.

Waar?

Deze speelplek ligt aan het eind van de straat Alidahoeve en langs de Smalle Themaat in Vleuten.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 17.00 uur