Wijken Zit- en sportplek De Sporeplein

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom maken we op De Sporeplein, naast de fietsenrekken van Station Vleuten, een nieuwe zit- en sportplek.

Hoe gaat het eruitzien?

We maken zitranden en plaatsen een basketbalpaal. De plek wordt ook groener. We halen een deel van de stenen weg om nieuwe bomen en struiken te planten. Bekijk hieronder het voorlopig ontwerp.

Hoe zijn bewoners betrokken?

Op 28 september 2021 organiseerden we een informatiebijeenkomst in Castellum Hoge Woerd. Omwonenden konden reageren op het schetsontwerp. We hebben geen reacties op het ontwerp ontvangen. Het voorlopig ontwerp werken we nu uit tot definitief ontwerp.

Waarom doen we dit?

Het aantal jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn hier nu onvoldoende speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor jongeren. Daarom maken we verspreid over de wijken plekken voor jongeren. De locaties en type plek hebben we zorgvuldig en in overleg met jongerenwerk, sociaal makelaars, politie en op basis van onderzoek bepaald. We hebben daarbij rekening gehouden met de afstand tot woningen, de beschikbare ruimte en het groen, de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid voor jongeren.

Lees meer over de ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Wanneer?

We maken een definitief ontwerp. Als dit ontwerp voldoet aan alle eisen, plaatsen we het definitieve ontwerp op deze pagina en voeren we dit ontwerp uit. We verwachten dat dit in 2022 is.

Waar?

De plek ligt tegenover middelbare school VOLT en naast de fietsenstalling van Station Vleuten.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag