Wijken Zit- en sportplek De Sporeplein

Het aantal jongeren van 12 tot 18 jaar in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn nu niet voldoende plekken voor hen om buiten samen te komen. Daarom maken we op De Sporeplein, naast de fietsenrekken van Station Vleuten, een nieuwe zit- en sportplek.

Informatiemarkt 28 september 2021

Op 28 september 2021 organiseren wij een informatiemarkt. U kunt dan het eerste ontwerp bekijken. Wat kan er beter? Hebben wij nog iets over het hoofd gezien? Ook als u het ontwerp goed vindt, horen we dat graag. Met deze reacties passen we het ontwerp aan. Ook ziet u de andere sport- en ontmoetingsplekken waar wij mee bezig zijn.

Wanneer: dinsdag 28 september 2021
Waar: Castellum Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1
Hoe laat: u kunt zich aanmelden voor 1 tijdvak: 19.00 - 19.30 uur, 19.45 - 20.15 uur of 20.30 - 21.00 uur
Aanmelden: ga naar infomarktcastellum.eev-GU.nl om u aan te melden.

Hoe gaat het eruitzien?

We maken zitranden en plaatsen een basketbalpaal. De plek wordt ook groener. We halen een deel van de stenen weg om nieuwe bomen en struiken te planten. Bekijk hieronder het voorlopig ontwerp.

Waarom doen we dit?

Het aantal jongeren in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern is groot en groeit nog steeds. Er zijn hier nu onvoldoende speel-, beweeg- en ontmoetingsplekken voor jongeren. Daarom maken we verspreid over de wijken plekken voor jongeren. De locaties en type plek hebben we zorgvuldig en in overleg met jongerenwerk, sociaal makelaars, politie en op basis van onderzoek bepaald. We hebben daarbij rekening gehouden met de afstand tot woningen, de beschikbare ruimte en het groen, de bereikbaarheid en de aantrekkelijkheid voor jongeren.

Lees meer over de ontmoetingsplekken voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Wanneer?

We presenteren het ontwerp eerst aan de buurt en betrokken partijen. Dan kijken we of we met de reacties die we ontvangen het ontwerp kunnen aanpassen. En zorgen we dat het plan voldoet aan alle eisen van de gemeente. We hopen de plek in 2022 aan te leggen.

Waar?

De plek ligt tegenover middelbare school VOLT en naast de fietsenstalling van Station Vleuten.

Hulp en contact Wijkbureau Leidsche Rijn

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijn@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eelco Eerenberg
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

Brusselplein 4, 3541 CJ Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur