Wijk Noordoost Nieuws wijk Noordoost

Nieuw openbaar toilet park De Voorveldse Polder

13-03-2018 | Het park De Voorveldse Polder heeft een openbaar toilet gekregen. Op zaterdag 10 maart verrichtten Bernique Tool (directeur van de Maag Lever Darm Stichting) en wethouder Kees Geldof de openingshandeling in aanwezigheid van vrijwilligers van Stichting De Voorveldse Polder. Het nieuwe toilet is geplaatst naast de waterspeeltuin de Zeven Stroompjes, waar eerst 'dixi's' stonden. Het toilet beschikt over:

  • 1 toilet voor minder-validen
  • 3 urinoirs
  • 2 wc's
  • verschoongedeelte voor baby's

Kap van een wilg in de Huizingalaan

09-03-2018| De Gemeente Utrecht kapt in week 11 (12 t/m 16 maart) een boom in de Huizingalaan. Het gaat om een wilg in bij basisschool G.S.B. De Wissel. 

Meer over deze bomenkap


Verkennend onderzoek verkeersroute Votulast

22-02-2018 | Afgelopen jaar hebben veel mensen uit de wijk meegedacht over de verkeersroute via de Kaatstraat richting Kardinaal de Jongweg (en omgekeerd). Op www.utrecht.nl/verkeersroute-votulast staat het eindresultaat van dit verkennende onderzoek: het ambitiedocument Verkenning Verkeersroute Votulast. Op 14 maart kunt u van 19.00 – 21.00 uur uw vragen over het ambitiedocument stellen in Kargadoor, Oudegracht 36.


Landelijke Opschoondag zaterdag 24 maart

Op zaterdag 24 maart is de Landelijke Opschoondag. Dan organiseren mensen in het land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Doe ook mee en meld uw actie aan! Of sluit aan bij een actie in uw buurt.

Lees meer over de opschoondag


Kap kronkelwilg in de Graanstraat

19-02-2018 | In week 9 (26 februari t/m 2 maart) kappen we een kronkelwilg in de Graanstraat ter hoogte van huisnummer 17. De boom moet gekapt omdat deze gevaar oplevert door vallende takken. Er wordt geen nieuwe boom geplant omdat er te weinig ruimte is.


Vanaf 2 april betaald parkeren in Lamérislaan e.o.

08-02-2018 | De gemeente voert vanaf maandag 2 april in de Lamérislaan e.o. betaald parkeren in. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 11.00 uur. Uit de internetpeiling bleek een meerderheid van de bewoners voor de invoering van betaald parkeren. Bewoners en ondernemers in het gebied kunnen vanaf 15 februari 2018 een parkeervergunning aanvragen.
Lees meer over de invoering van betaald parkeren in Lamérislaan e.o.


Baggerwerk en nieuwe inlaatvoorziening volkstuinencomplex 'Ons Buiten'

05-02-2018 | De gemeente legt een nieuwe inlaatvoorziening aan voor het volkstuinencomplex Ons Buiten. Een inlaatvoorziening is een buis met schuif erin tussen 2 sloten. De nieuwe inlaat verbetert de doorstroming en de kwaliteit van het water in het volkstuinencomplex. De inlaatvoorziening plaatsen we onder het fietspad in het verlengde van de Pal Maleterstraat.

Werkzaamheden baggeren watergang

Op verzoek van verschillende bewoners baggeren en halen we het riet weg achter de Pal Maleterstraat, tussen de nummer 40 t/m 62. Dit werk start 12 februari en duurt ongeveer 1 week.

Werkzaamheden inlaatvoorziening

Het werk start na het baggerwerk, op 19 februari en duurt ongeveer 4 weken. In de dijk waar het fietspad overheen loopt, tussen de AMEV-rivier en het volkstuinencomplex, graven we een sleuf waar de inlaatvoorziening komt. Na de aanleg bestraten we tijdelijk de sleuf met klinkers. Later asfalteren we het fietspad.

Bereikbaarheid

Het fietspad in het verlengde van de Pal Maleterstraat is tijdens de werkzaamheden volledig afgesloten. Het voet- en fietsverkeer wordt met borden omgeleid.


Oudere berichten vindt u terug in het webarchief van Utrecht.

Hulp en contact Wijk Noordoost

Telefoon

14 030

E-mail

noordoost@utrecht.nl

Volg ons

Bezoekadres

F.C. Dondersstraat 1

Openingstijden

maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht