Wijk Noordwest Ondiep

Aanzicht Royaards van den Hamkade

Wijkbeschrijving

De wijk Ondiep dankt zijn ontstaan aan de Vecht. Toen de grootste bocht van de Vecht dichtslibde, werd deze plaats heel toepasselijk 'Ondiep' genoemd. Aan het begin van de 20e eeuw werden op deze plek de eerste woningen gebouwd. In de loop der jaren is Ondiep verder uitgebreid tot een wijk met ruim 6.000 woningen van zowel vooroorlogse als naoorlogse bouw.

Karakter

Karakteristiek voor de wijk zijn de buurtjes met een eigen soort bebouwing, sfeer en karakter. Het Kleine Wijk, de Bomenbuurt en Witte Wijk zijn dergelijk buurtjes. De huurwoningen in Ondiep zijn voor het grootste deel in handen van woningcorporatie Mitros. Deze voorheen typisch Utrechtse volkswijk ligt dichtbij het stadscentrum, maar voelt aan als een dorp met z'n gezelligheid en rust.

Bevolking

In Ondiep wonen zo'n 13000 mensen. Ondiep is divers van samenstelling: geboren en getogen Utrechters met kinderen en veel familie woont bij elkaar in dezelfde straat. Hierdoor zijn de sociale banden hecht en is men behulpzaam naar elkaar toe. Niet alleen geboren en getogen Utrechters, maar ook steeds meer tweeverdieners met (jonge) kinderen, werkende jongeren en studenten wonen in de wijk. 

Verbetering van de wijk

Gemeente, corporaties, bewoners en andere partijen zijn bezig om de wijk te verbeteren. Door onder andere de bouw van het gezondheidscentrum en aanleg van het Thorbeckepark. Daarnaast zijn er nog talloze andere projecten die bijdragen aan de leefbaarheid van de wijk. 

Hulp en contact Wijk Noordwest

Telefoon

14 030

E-mail

noordwest@utrecht.nl

Bezoekadres

Amsterdamsestraatweg 283, Utrecht

Openingstijden

maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht