Wijken Gevelreclame Amsterdamsestraatweg

Nette gevels van een winkelstraat geven een goede eerste indruk; daar hebben de ondernemers, winkeliers en bewoners in de straat voordeel bij. Het is dus belangrijk dat ook de gevels van de Amsterdamsestraatweg er netjes uitzien. Daarom vragen we aan ondernemers om hun reclame aan de regels aan te passen en/of hiervoor een vergunning aan te vragen. Dit helpt mee bij een betere omgeving om te wonen, leven én ondernemen.

Verbeteren woon- en leefomgeving

De gevels hebben veel invloed op de uitstraling van de Amsterdamsestraatweg. Veel winkels en bedrijven hebben gevelreclame, zoals een bord met de naam van het bedrijf, een lichtbak of uithangbord. Ondernemers, bewoners en bezoekers hebben voordeel bij een straat die netjes en uitnodigend is. Er zijn regels voor gevelreclame, die helpen om de uitstraling van de Straatweg te verbeteren.

Start aanpak gevelreclame

Vanwege het coronavirus hebben we de aanpak gevelreclame uitgesteld. Wij willen ondernemers namelijk meer tijd en ruimte geven om hun reclame in orde te maken. We zijn van plan om de aanpak halverwege 2021 weer te starten. Ondernemers hoeven voor die tijd hun gevelreclame nog niet aan te passen. Ze hoeven ook nog geen vergunning aan te vragen, alleen als zij dat zelf willen.

Stappenplan

  • Halverwege 2021 ontvangen ondernemers van de Amsterdamsestraatweg een brief over de start van de aanpak gevelreclame.
  • Per blok komen de inspecteurs langs om te beoordelen of de gevelreclame veranderd is ten opzichte van de eerdere situatie.
  • Voldoet de reclame aan de regels? Dan hoeft een ondernemer niets te doen. We sturen een brief dat het in orde is.
  • Voldoet de reclame nog niet aan de regels? Dan ontvangt de ondernemer een brief waarin staat wat hij/zij moet doen om deze wel te laten voldoen aan de wet- en regelgeving.
  • De inspecteur komt in de 4 weken na ontvangst van de brief bij de ondernemer langs voor een gesprek.
  • Past de ondernemer de reclame niet op tijd aan? Dan pas gaan we handhaven.

Dit project hoort bij het Uitvoeringsprogramma Amsterdamsestraatweg.