Wijken Aanleg glasvezel in Utrecht Oost

In Utrecht Oost legt Open Dutch Fiber met partner T-Mobile een glasvezelnetwerk aan. De hele wijk heeft eind september 2021 een brief van T-Mobile en Open Dutch Fiber ontvangen over de aanleg van het glasvezelnetwerk. Het werk duurt een aantal maanden.

Werkzaamheden starten op 15 november

Open Dutch Fiber (ODF) zou op 1 november 2021 in de Zeeheldenbuurt starten met de aanleg van het glasvezelnetwerk. De werkzaamheden op straat zijn uitgesteld. Dit heeft te maken met de werkzaamheden die ODF in De Meern uitvoert. Daar is schade aan boomwortels ontstaan door graafwerkzaamheden. De gemeente wilde eerst afspraken met ODF maken over verbetermaatregelen om herhaling te voorkomen. ODF heeft de manier van werken aangescherpt en de gemeente houdt extra controle op de werkzaamheden, ook in de Zeeheldenbuurt. ODF start op maandag 15 november met het werk.

Werkzaamheden op straat

Open Dutch Fiber voert de werkzaamheden uit. De glasvezelkabels komen onder de stoep te liggen. Voor de werkzaamheden wordt steeds een deel van de stoep afgezet en open gegraven. Meestal zijn de werkzaamheden in 1 dag klaar. Voordeuren van woningen blijven altijd bereikbaar.

Een week voordat er in uw straat wordt gewerkt, krijgt u van Open Dutch Fiber en T-Mobile een brief met meer informatie. Een dag voor de werkzaamheden krijgt u nog een brief. Zo weet u precies wanneer er voor uw deur wordt gewerkt. Op de websites van T-Mobile en Open Dutch Fiber vindt u meer informatie over de aanleg van glasvezel.

Hulp en contact Wijkbureau Oost

Telefoon

14 030

E-mail

oost@utrecht.nl

Wijkwethouder

Eva Oosters
Kijk wanneer het wijkspreekuur is

Bezoekadres

F.C. Dondersstraat 1

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 13.00 uur
Maandag tot en met vrijdag