Wijk Overvecht Projecten in Overvecht

In de loop der jaren is Overvecht uitgegroeid van een nieuwbouwwijk naar een stadswijk met een diverse bevolkingssamenstelling. In de wijk komen meer verschillende bouwvormen, er komt meer laagbouw en meer ruimte voor ontmoeting. Winkelcentra en woningen worden vernieuwd en opgeknapt.

Zorgcentrum Rosendael, Indusdreef: herontwikkeling

Zorgorganisatie Careyn gaat haar zorgcentrum Rosendael aan de Indusdreef opnieuw ontwikkelen. Het gebouw aan de Indusdreef is oud en voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.

Meer informatie over herontwikkelen Zorgcentrum Rosendael


Stationsgebied Overvecht

Het station is de ingang en het visitekaartje van de wijk. Met het project Stationsomgeving Overvecht willen we het gebied verbeteren en aangenamer maken om te verblijven  Ook willen we de bereikbaarheid van het station verbeteren voor langzaam verkeer (voetgangers en fietsers).
Meer informatie over het Stationsgebied Overvecht


Vechtdijk: opnieuw inrichten tot fietsstraat

De Vechtdijk wordt een fietsstraat. Op 1 mei starten de werkzaamheden en duren ongeveer 8 weken. Eind juni kunt u de fietsstraat gebruiken. Lees meer over deze werkzaamheden


Project de Versnelling

De gemeente wil Overvecht versneld ontwikkelen en versterken.  Bijvoorbeeld op het gebied van werkgelegenheid en veiligheid. In 2016 is daarom de Versnelling gestart.


Herontwikkeling Centrum Overvecht

De gemeente wil het gebied rond het winkelcentrum verbeteren. We gaan de verkeersveiligheid aanpakken. En maken de ondernemers van het Winkelcentrum plannen voor verbetering. Ook komen er woningen op de voormalige locatie van de Nederlandse Pakketdienst. Meer informatie over de Herontwikkeling Centrum Overvecht.


Noordelijke Randweg Utrecht (NRU)

De gemeente vindt de leefbaarheid en toegankelijkheid van de stad belangrijk. De NRU wordt daarom aangepast. Het wordt geen snelweg, maar blijft een 2 x 2 rijstroken autoweg en krijgt een maximumsnelheid van 80 km per uur. Hij gaat over twee grote verkeerspleinen heen en onder één plein door. Met deze verbeteringen kan het verkeer via een snelle, alternatieve route van en naar Overvecht en aangrenzende wijken. Het verkeer hoeft dan niet meer door de stad en wijken te rijden, maar kan eromheen. Hierdoor wordt de verkeersdruk in de stad verdeeld. Zo ontstaat in de stad en vooral in de wijk Overvecht meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Blijf op de hoogte via de projectpagina.


Herontwikkeling Camposdreef

Op het binnenterrein aan de Camposdreef komt een nieuw appartementencomplex. De gemeente richt hiervoor ook het binnenterrein opnieuw in. De werkzaamheden duren ongeveer 1 jaar. Bent u benieuwd naar de ontwikkelingen rondom de herontwikkeling van de Camposdreef? Blijf op de hoogte via de projectpagina.


Echt Overvecht

Wilt u alles weten over onder andere wonen, werken, leren, sporten, winkelen en cultuur in Overvecht? Kijk dan op de website.


Hulp en contact Wijkbureau Overvecht

Telefoon

14 030

E-mail

overvecht@utrecht.nl

Volg ons

Bezoekadres

Zamenhofdreef 17, 3562 JT Utrecht

Openingstijden

maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht