Wijken Tijdelijke invulling Piramidedreef 5

De gemeente wil in het voormalig schoolgebouw aan de Piramidedreef 5 tijdelijk een aantal gezinnen opvangen. Het gaat om Nederlandse gezinnen die in het buitenland hebben gewoond en bij terugkeer in Nederland geen woonruimte hebben.

Informatiebijeenkomst 13 november

U bent van harte welkom op de informatieavond. U kunt uw vragen stellen aan de gemeente en aan Sociaal Vastgoedbeheer. Bijvoorbeeld over het beheer van de locatie. En u kunt en ideeën inbrengen voor de toekomstige invulling van een buurtfunctie in dit pand. Ook kunt u het pand bekijken.

Wanneer: woensdag 13 november 2019
Hoe laat: vrije inloop tussen 19.30 - 21.00 uur  
Waar: Piramidedreef 5

Graag aanmelden

In verband met de organisatie willen we graag weten hoeveel mensen er komen. Daarom vragen we u zich aant te melden door een e-mail te sturen te sturen naar overvecht@utrecht.nl. Zet in de e-mail uw naam en het aantal bezoekers.

Tijdelijk verblijf gezinnen

Het gebeurt steeds vaker dat gezinnen die terugkeren naar Nederland geen woonruimte hebben en ook niet bij familie of vrienden terecht kunnen. De gemeente Utrecht wil voorkomen dat gezinnen met kinderen op straat moeten slapen. De gemeente biedt daarom in uitzonderlijke situaties tijdelijk onderdak aan dit soort gezinnen. Zij krijgen een overeenkomst van 3 maanden voor tijdelijk verblijf. De locatie is bedoeld als overbrugging tot deze gezinnen zelf een woning gevonden hebben. In deze periode kunnen de gezinnen ook andere belangrijke zaken regelen, zoals de school van de kinderen, de financiën en het vinden van een definitieve woonplek.

Beheer door Sociaal Vastgoedbeheer

Het pand wordt beheerd door Sociaal Vastgoedbeheer Utrecht. Samen met de gezinnen zorgt Sociaal Vastgoedbeheer voor een goed leefklimaat en is ook aanspreekpunt voor de buurt. Qua grootte en locatie is het pand goed in te richten en te gebruiken als tijdelijke woonruimte voor 7 gezinnen.

Buurtfunctie in de toekomst

Samen met u als buurtbewoners willen wij kijken hoe de ruimte rondom het gebouw verbeterd kan worden en hoe we in het pand ook een ruimte voor de buurt kunnen maken. In de toekomst is het de bedoeling dat het pand een andere bestemming krijgt. Het is nu nog niet bekend welke bestemming dat wordt.

Hulp en contact Wijkbureau Overvecht

Telefoon

14 030

E-mail

overvecht@utrecht.nl

 

Wijkwethouder

Kees Diepeveen
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

Zamenhofdreef 17, Utrecht

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Openingstijden

9.00 - 12.00 uur