Wijk Overvecht De Versnelling van Overvecht

Bewoners, wijkprofessionals en gemeente Utrecht hebben gezamenlijk een plan gemaakt om Overvecht versneld te ontwikkelen en te versterken. Dit plan heet De Versnelling van Overvecht.

In Overvecht vinden veel mensen een prima woning in een mooie groene omgeving met heel veel voorzieningen. Tegelijkertijd hebben veel bewoners van Overvecht het soms best moeilijk door bijvoorbeeld geldzorgen, werkloosheid of een slechte gezondheid. Daarom is er € 10,2 miljoen vrijgemaakt voor De Versnelling van Overvecht.

Wat is 'De Versnelling van Overvecht'?

Met De Versnelling van Overvecht werken we aan een gezonde wijk waar veiligheid, burgerkracht en samenwerking centraal staan. De gemeente investeert daarom extra geld in werk en ondernemerschap, in talentontwikkeling van jongeren, opvoeden, veiligheid en werkt samen met bewoners en wijkprofessionals aan een wijk waar mensen gezond zijn.

Door onze krachten te bundelen kunnen we ons sterk maken voor Overvecht. Overvecht maken we immers samen.

Eerste ervaringen en verhalen van De Versnelling

Begin 2016 zijn we begonnen met de inzet van De Versnelling. In augustus 2016 startten we met de uitvoering van de eerste fase. Wilt u meer weten over de aanpak en hoe dat in de praktijk in zijn werk gaat? Bekijk dan het boekje De Versnelling uit de startblokken (pdf, 619 kB).  

Filmpjes over De Versnelling

De Versnelling van Overvecht

Op de hoogte blijven?

Met de nieuwsbrief van wijk Overvecht houden we u op de hoogte over De Versnelling, en over wat er nog meer speelt in de wijk.

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Vragen over De Versnelling

Hebt u vragen over wat De Versnelling voor u kan betekenen? Neem contact op met wijkbureau Overvecht of met de buurtteams in Overvecht. Of kom langs in een van de huiskamers: de Jager, de Boog, de Dreef of Burezina, of in Buurtkamer De Klop.

Hulp en contact Wijkbureau Overvecht

Telefoon

14 030

E-mail

overvecht@utrecht.nl

Bezoekadres

Zamenhofdreef 17, Utrecht

Openingstijden

maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

logo met tekst 'de versnelling'