Wijken Boodschap voor Vleuten-De Meern van wijkwethouder Maarten van Ooijen

"Vleuten-De Meern is creatief en weet zich aan te passen"

Op 31 maart besloot het kabinet dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Om kwetsbare groepen te beschermen en ervoor te zorgen dat zorgverleners en ziekenhuizen de grote druk aankunnen. Hoe nodig dit soort maatregelen ook zijn: ze hebben grote invloed op ons werk, ons privéleven, op onze families en op onszelf.

Ondertussen zien we in Vleuten-De Meern veel mooie nieuwe ideeën en samenwerkingen ontstaan. Veel bewoners dragen een extra steentje bij, bieden hulp aan waar nodig en kijken om naar hun buurtgenoten. Vleuten De Meern is creatief en weet zich aan te passen. Zo staan bijvoorbeeld allerlei vrijwilligers van organisatie WIL, het Islamitisch Cultureel Centrum Leidsche Rijn, burenhulp Haarzuilens en de Schalm klaar om anderen te helpen met boodschappen en vele andere hulpvragen.

Ook vrijwilligersactiviteiten in het groen van bijvoorbeeld moestuin De Haar en het Máximapark gaan door, waarbij de vrijwilligers in kleinere groepjes werken zodat ze goed afstand kunnen houden. Dat is mooi om te zien. Daar heb ik bewondering voor en daar kan ik alleen maar trots op zijn.

We zijn er nog niet. Maar het lijkt erop dat de genomen coronamaatregelen werken. Het is een moeilijke tijd, waarin ook veel van u wordt gevraagd. Dat begrijp ik goed.

Hebt u de komende tijd hulp nodig? Of wilt u een handje helpen? Kijk dan eens op deze website en meld u aan.
Houd vol! Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Maarten van Ooijen,
Wijkwethouder Vleuten-De Meern

 

 

Uw mening