Wijk Vleuten-De Meern Wat doet het wijkservicecentrum?

Wijkbureau Vleuten

Inwoners en ondernemers uit de wijk zijn van harte welkom bij het wijkservicecentrum. Bijvoorbeeld voor vragen over de wijk of voor informatie over de gemeente. Het wijkservicecentrum is er voor u.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Burgerzaken

Voor paspoorten, rijbewijzen, aangifte van geboorte of trouwen kunt u naast het Stadskantoor ook bij ons terecht.

Trouwlocatie

Wilt u trouwen in onze trouwzaal? Dat kan. Vleuten-De Meern is een officiële trouwlocatie van de gemeente Utrecht. U kunt de trouwzaal reserveren.

Wijkbureau

Het wijkbureau is hét gemeentelijke aanspreekpunt voor bewoners en ondernemers uit de wijk. Via het wijkbureau delen we nieuws en andere ontwikkelingen over de wijk.

Het wijkbureau werkt samen met andere partijen aan de veiligheid en leefbaarheid. Dit doen we met de woningcorporaties, politie en welzijnswerk. Elke vier jaar bepalen we samen met bewoners en de wijkraad de wijkambities: de wensen en doelen voor de wijk. Deze werken we jaarlijks uit in een wijkactieprogramma.

Waarvoor kunt u bij het wijkbureau terecht?

  • Voor uw vraag over de gemeente. Bijvoorbeeld voor plannen voor uw wijk. Of over zaken die bij u in de straat of buurt spelen.
  • Voor uw ideeën en plannen voor het verbeteren van de wijk. Bijvoorbeeld als u gebruik wilt maken van het initiatievenfonds.
  • Voor uw vraag over betrokkenheid en inspraak in de wijk.
  • Voor informatie over bewonersgroepen en ondernemersverenigingen.
  • Voor het melden van schade, vervuiling en overlast.
  • Voor een afspraak met de wijkwethouder voor het wijkspreekuur.
  • Voor contact met de wijkraad.
  • Voor het inleveren van gevonden voorwerpen.
  • Voor folders en andere informatie in uw wijk.

Internet

Hebt u thuis geen internet? Voor bezoekers hebben we een werkplek met internet. Wilt u bij ons internetten? Meld dit vooraf bij onze balie. U mag maximaal 1 uur per dag bij ons internetten. Kinderen tot 18 jaar mogen een half uur per dag. Er mogen niet meer dan 2 kinderen tegelijk internetten.

Folders en andere informatie

In het wijkservicecentrum vindt u veel informatie over de stad. We hebben informatie over de gemeente zoals wijkberichten en plattegronden van Utrecht. Maar ook folders over musea, theaters, cursussen en het openbaar vervoer.

Kranten

Hebt u een krant niet ontvangen? In het wijkservicecentrum liggen verschillende kranten. Bijvoorbeeld de VAR, De Brug, Leidsche Rijn Dichtbij en de Oud Utrechter.

Uw folder in het wijkservicecentrum

Bent u actief binnen een vereniging of een niet commerciële organisatie in de wijk? En hebt u een poster of flyer over een activiteit? Deze kan u bij ons neerleggen. Posters hangen we na goedkeuring op in onze centrale hal.

Het Buurtteam

Hebt u een een vraag over opvoeden en opgroeien, echtscheiding, werkloosheid, huiselijk geweld, psychische problemen, schulden, eenzaamheid, overlast of iets anders? Neem dan contact op met het Buurtteam. Het Buurtteam bestaat uit professionele hulpverleners met veel ervaring en kunnen u helpen.

Iedere maandag is er een inloopspreekuur op het Wijkservicecentrum. Lees meer over het Buurtteam op onze pagina over ondersteuning, werk en zorg.

Artsenlab en trombosedienst

In het gebouw van het wijkservicecentrum is het prikpunt van het artsenlaboratorium en de trombosedienst. De ingang is aan de kant van het Dorpsplein (hoofdingang Wijkservicecentrum). Meer informatie? Kijk op saltro.nl.

Bibliotheek Vleuten

In het wijkservicentrum vindt u ook de Bibliotheek Vleuten. Bekijk de openingstijden op de website van de Bibliotheek.

Wijkbureau Vleuten

Hulp en contact Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

vleutendemeern@utrecht.nl

Volg ons

 

Wijkwethouder

Kees Geldof
Kijk wanneer het eerstvolgende wijkspreekuur is

Bezoekadres

Dorpsplein 1, Vleuten

Openingstijden wijkservicecentrum

Maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.00 uur

Openingstijden burgerzaken

Openingstijden op afspraak

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht