Wijk Zuidwest Kanaleneiland

mensen voor zijkant van het winkelcentrum Kanaleneiland

Kanaleneiland is in de jaren 60 gebouwd. Het is een ruim opgezette wijk met veel groen, voorzieningen en hoogbouw. In de jaren 70/80 veranderde de wijk in een ‘zwakke’ wijk, sociaal economisch gezien. Om het tij te keren, werkt de gemeente samen met woningbouwcorporaties aan plannen voor grootschalige wijkverbetering.

Voorbeelden voorzieningen

Horecalocaties op Rooseveltboulevard

Impressie horeca Rooseveltboulevard

In de 2 jaren ’30 woningen aan de boulevard langs het Amsterdam-Rijnkanaal komt in november horeca. Direct rond de locaties komt een aantrekkelijke plek met terras, groen (hagen/fruitstruiken) en speelvoorzieningen voor kleine kinderen. In Kanaleneiland zijn nu nog weinig horecagelegenheden.
Presentatie van de plannen (pdf, 5,9 kB)

Plannen ziekenhuis Oudenrijn

Ziekenhuis Oudenrijn

In het ontwerp blijft een deel van het ziekenhuisgebouw behouden en komen er nieuwe woongebouwen bij waaronder een woontoren van ongeveer 70 meter hoog. In totaal biedt UP Living straks woonruimte aan ongeveer 850 jongeren, studenten en starters. Het hart van UP-living wordt een centrale binnentuin, waaromheen voorzieningen komen. Hierbij kunt u denken aan fitness, food, horeca, fietsenreparatie, uitzendbureau en een wasserette. In het stedenbouwkundig ontwerp is veel aandacht besteed aan goede parkeerruimte voor fiets en auto. De campus komt in 4 gebouwen die allemaal aan de centrale binnentuin liggen. De nieuw te bouwen woontoren biedt een prachtig uitzicht op de stad. Aan de westkant van het gebied komen 37 eengezinswoningen, die komen te liggen rondom een afgesloten binnenhof.

Aanpak Kanaleneiland Zuid 2010-2020

Kanaleneiland huizen

In de Aanpak Kanaleneiland Zuid 2010-2020 staat hoe de gemeente, samen met woningcorporaties Kanaleneiland-Zuid vernieuwen. Dit plan is unaniem door de gemeenteraad vastgesteld.
Plan Aanpak Kanaleneiland Zuid 2010-2020 (pdf)
Bijlagen van het plan (pdf)

Gebiedsplan kansrijk Kanaleneiland-Noord 2008 - 2018

kleine foto gebiedsplan

De gemeente heeft met woningcorporaties Portaal en Mitros het gebiedsplan opgesteld en bewoners zijn bij de uitvoering betrokken. De gemeenteraad heeft het gebiedsplan Kanaleneiland in 2009 vastgesteld.
Gebiedsplan kansrijk Kanaleneiland 2008 - 2018 (pdf, 2 MB)

Verbetering Kanaleneiland Centrum

Gemeente Utrecht, Heijmans en woningbouwcorporaties Mitros en Portaal werken aan de verbetering van Kanaleneiland Centrum. Het gaat om een mix van huur- en koopwoningen, een vernieuwd winkelcentrum en een groot cluster van maatschappelijke voorzieningen, waaronder het ROC en de bibliotheek. In Kanaleneiland Centrum worden tot 2020 ongeveer 1.100 woningen gebouwd en gerenoveerd, verdeeld over 6 deelplannen.

Kanaleneiland Centrum op hetwordtmooi.nl.

Hulp en contact wijkbureau Zuidwest

Telefoon

14 030

E-mail

zuidwest@utrecht.nl

Bezoekadres

Al-Masoedilaan 188

Openingstijden

maandag t/m donderdag 9.00-17.00
vrijdag 9.00-12.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Volg ons