Wijk Zuidwest Transwijk

lage rij huizen in Transwijk

De eerste woningen in Transwijk dateren uit de jaren 60. Sommige woonbuurten, waaronder Welgelegen, zijn tientallen jaren later pas gebouwd. De groene parel in deze woonwijk is het Park Transwijk. Daarnaast zijn er diverse woon-zorgvoorzieningen voor ouderen. Aan de oostkant grenst Transwijk aan de Merwedekanaalzone. Een centrale voorziening in de wijk is multifunctioneel centrum Nieuw welgelegen met sportfaciliteiten en ruimte voor sociaal-culturele activiteiten.


Aanleg HOV-busbaan Transwijk

De gemeente werkt aan de aanleg van een vrije busbaan door Transwijk. Voor het busverkeer worden 2 onderdoorgangen aangelegd onder het 5 Meiplein en het Anne Frankplein. Bekijk ook utrecht.nl/busbaantranswijk


Verkeerstuin Park Transwijk

09-10-2015 | De Verkeerstuin in Park Transwijk houdt in haar huidige vorm op te bestaan per 1 januari 2016. Als er geen nieuwe invulling wordt gegeven aan de locatie, dan wordt de tuin onderdeel van het openbare park, na sloop van de beschikbare faciliteiten. De gemeente geeft initiatiefnemers tot 1 mei 2016 de tijd te geven om met een nieuw plan te komen voor de Verkeerstuin. Bekijk de website wijkraadzuidwest.nl.


Documenten

 

Verslag informatieavond vrijgeven stedenbouwkundig plan - 17 februari

Ongeveer 100 geïnteresseerde omwonenden en belangstellenden kwamen woensdagavond 17 februari bijeen in Nieuw Welgelegen aan Grebbeberglaan 3-13 in Utrecht. De gemeente heeft het concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen (SPvE) vrijgegeven ter consultatie en informeert hierover de betrokkenen. Ter consultatie vrijgeven betekent dat u mag reageren op het plan. Het concept SPvE ligt 6 weken ter inzage, tot 9 maart. Lees het hele verslag (pdf, 434 kB)


Hulp en contact wijkbureau Zuidwest

Telefoon

14 030

E-mail

zuidwest@utrecht.nl

Bezoekadres

Al-Masoedilaan 188

Openingstijden

maandag t/m donderdag 9.00-17.00
vrijdag 9.00-12.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Volg ons