Wijk Zuidwest Nieuws wijk Zuidwest

sfeerbeeld Zuidwest

Noodkap 3 zieke iepen in de Asselijnstraat

01-06-2018 | Wij kappen in de week van 4 juni of in de week van 11 juni 3 iepen in de Asselijnstraat.

Meer over deze kap


Noodkap veldesdoorn en een esdoorn Van Heuven Goedhartlaan

18-05-2018 | De gemeente Utrecht kapt op 18 mei met spoed een veldesdoorn en een gewone esdoorn in het plantsoen voor Van Heuven Goedhartlaan ter hoogte van huisnummer 57.

Lees meer over deze kap


Plaatsen flexibele camera’s op en rondom het Brederoplein

09-05-2018 | Op en rondom het Brederoplein plaatsen we tijdelijk 3 flexibele camera’s. Dit doen we om de overlast en criminaliteit in de buurt tegen te gaan.

Lees meer over cameratoezicht bij het Brederoplein


Vernieuwing groen Columbus park Kanaleneiland

25-04-2018 | Het Columbus park in Kanaleneiland krijgt nieuw gras en beplanting! De gemeente zaait op donderdag 3 mei 2018 alvast het gras in. Daarvoor halen we eerst wat beplanting in het park weg, met name rond de speeltuin. Deze beplanting trok plaagdieren aan. In het najaar van 2018 komt er nieuwe beplanting terug in het park. Deze beplanting is niet prettig voor plaagdieren om zich in te nestelen.
 
We starten de werkzaamheden op donderdag 3 mei. We verwachten binnen enkele dagen klaar te zijn. Afhankelijk van het weer kan het langer duren.


Terugblik bijeenkomst Columbus park

25-04-2018 | Op woensdag 14 maart was er voor bewoners een bijeenkomst over het schoonhouden van het Columbus park. De gemeente kreeg van bewoners hiervoor goede ideeën. Niet alleen voor het schoonhouden van het Columbus park, maar voor de hele wijk. De gemeente, woningcorporaties en bewoners, willen de problemen in de wijk samen aanpakken. Een mooi voorbeeld van een gezamenlijke actie waren de schoonmaakacties op vrijdag 6 en zaterdag 7 april, onder de titel ‘Frisse Start Kanaleneiland’. Op vrijdag 6 april ruimden meer dan 100 basisschoolkinderen en actieve bewoners afval op in de wijk. Ook zaterdag 7 april was een groep bewoners bezig om afval op te ruimen.

Later dit jaar is er een nieuwe bijeenkomst om meer acties voor een schone wijk met elkaar te bespreken.


Terrein soepfabriek Heycopstraat wordt mogelijk woongebied

Aan de Heycopstraat, aan de rand van Parkhaven in Dichterswijk, ligt het terrein van soepfabriek Intertaste. De fabriek overweegt de locatie te verlaten. Samen met een ontwikkelaar en een eindbelegger onderzoekt de gemeente of het terrein tot een aantrekkelijk woongebied ontwikkeld kan worden.

Lees meer over de Heycopstraat


Kanaleneiland Zuid wordt duurzame stadswijk

Komende 5 jaar knapt woningcorporatie Bo-ex 12 flats op in Kanaleneiland Zuid. In totaal worden 644 huurwoningen (bijna) energieneutraal gemaakt. De opknapbeurt biedt bewoners meer comfort. En een energiezuinig huis is beter voor het milieu.

Wat gaat er gebeuren?

Flats krijgen zonnepanelen. Woningen krijgen energiezuinige en duurzame warmteoplossingen en een slimme thermostaat. Zo’n thermostaat laat onder andere zien hoeveel energie bewoners verbruiken en hoeveel dat kost. De aanpak kan per flat en woning verschillen. De ideeën hiervoor worden de komende jaren samen met de bewoners uit de flats verder uitgewerkt. Ook komen er in de wijk elektrische deelauto’s waar bewoners gebruik van kunnen maken. En er gaan elektrische bussen rijden in de wijk.

Uitwerking plannen

Gemeente Utrecht en Bo-ex werken samen 7 partnerorganisaties de plannen voor een duurzame stadswijk verder uit in het project IRIS. Een project met steun van de Europese Unie.


Groen licht voor 6.000 woningen Merwedekanaalzone

08-02-2018 | De gemeenteraad heeft op 8 februari de omgevingsvisie Merwedekanaalzone en de milieueffectrapportage (MER) vastgesteld. Hier kan nu een levendige, energiezuinige en groene Utrechtse stadswijk komen. De komende 15 jaar komen hier in ieder geval 6.000 nieuwe woningen en bijbehorende werkgelegenheid en voorzieningen. De raad heeft ook het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van het voormalige Defensieterrein vastgesteld.

 Lees meer over de komst van Merwedekanaalzone


Oudere berichten

Oudere berichten vindt u terug in het webarchief van Utrecht.

Hulp en contact wijkbureau Zuidwest

Telefoon

14 030

E-mail

zuidwest@utrecht.nl

Bezoekadres

Al-Masoedilaan 188

Openingstijden

maandag t/m donderdag 9.00-17.00
vrijdag 9.00-12.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Volg ons