Wijk Zuidwest Nieuws wijk Zuidwest

sfeerbeeld Zuidwest

Kap esdoorn Marco Pololaan

12-03-2018 | In week 12 (19 tot en met 23 maart) kappen we een boom bij u in de wijk. Het gaat om een gewone esdoorn naast de kerk aan de Marco Pololaan.

Lees meer over de boomkap


Bijeenkomst schoon Columbus park 14 maart

Woont u in Kanaleneiland-Zuid en wilt u meepraten over een schone en leefbare buurt? Kom dan naar de bijeenkomst over een schoon Columbus park. Aanmelden hoeft niet.

  • Datum: woensdag 14 maart
  • Tijd: 19.15 - 21.00 uur
  • Locatie: Triumfatorkerk, Marco Pololaan 185-187

De gemeente geeft uitleg over de aanpak van ongedierte in het Columbus park. In het Columbus park zien we veel ongedierte. Daarom haalt de gemeente enkele struiken rond het park weg. Samen met u denken we graag na over wat er voor terug moet komen. Wij hebben ook enkele onderzoeken gedaan om te kijken hoe wij uw buurt schoon en leefbaar houden. U krijgt daar ook meer over te horen.

Wie komen er?

  • De afdelingen Toezicht & Handhaving, Wijkonderhoud & Service en de Vuilnisdienst van de gemeente. Ook uw wijkbureau is er. U kunt vragen stellen en ideeën meegeven.
  • Het Kennis- en Adviescentrum plaagdieren. U krijgt informatie en advies om geen last te hebben van ratten en andere plaagdieren.
  • Woningbouwcorporaties Portaal, Mitros en Bo-Ex.

Landelijke Opschoondag zaterdag 24 maart

Op zaterdag 24 maart is de Landelijke Opschoondag. Dan organiseren mensen in het land leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat schoon te houden. Doe ook mee en meld uw actie aan! Of sluit aan bij een actie in uw buurt.

Lees meer over de opschoondag


Werkzaamheden Uithoflijn aan HOV-viaduct Jaarbeursplein-Smakkelaarsveld

Vanaf maandag 19 maart tot half juni zijn er werkzaamheden aan de spoorverbinding tussen het Jaarbeursplein en het Smakkelaarsveld. Aannemer BAM werkt vooral overdag – ook in weekenden. Mogelijk zijn er ook 's nachts enkele geluidsarme werkzaamheden. Lees het hele nieuwsbericht op www.uithoflijn.nl


Kanaleneiland Zuid wordt duurzame stadswijk

Komende 5 jaar knapt woningcorporatie Bo-ex 12 flats op in Kanaleneiland Zuid. In totaal worden 644 huurwoningen (bijna) energieneutraal gemaakt. De opknapbeurt biedt bewoners meer comfort. En een energiezuinig huis is beter voor het milieu.

Wat gaat er gebeuren?

Flats krijgen zonnepanelen. Woningen krijgen energiezuinige en duurzame warmteoplossingen en een slimme thermostaat. Zo’n thermostaat laat onder andere zien hoeveel energie bewoners verbruiken en hoeveel dat kost. De aanpak kan per flat en woning verschillen. De ideeën hiervoor worden de komende jaren samen met de bewoners uit de flats verder uitgewerkt. Ook komen er in de wijk elektrische deelauto’s waar bewoners gebruik van kunnen maken. En er gaan elektrische bussen rijden in de wijk.

Uitwerking plannen

Gemeente Utrecht en Bo-ex werken samen 7 partnerorganisaties de plannen voor een duurzame stadswijk verder uit in het project IRIS. Een project met steun van de Europese Unie.


Groen licht voor 6.000 woningen Merwedekanaalzone

08-02-2018 | De gemeenteraad heeft op 8 februari de omgevingsvisie Merwedekanaalzone en de milieueffectrapportage (MER) vastgesteld. Hier kan nu een levendige, energiezuinige en groene Utrechtse stadswijk komen. De komende 15 jaar komen hier in ieder geval 6.000 nieuwe woningen en bijbehorende werkgelegenheid en voorzieningen. De raad heeft ook het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van het voormalige Defensieterrein vastgesteld.

 Lees meer over de komst van Merwedekanaalzone


Oudere berichten

Oudere berichten vindt u terug in het webarchief van Utrecht.

Hulp en contact wijkbureau Zuidwest

Telefoon

14 030

E-mail

zuidwest@utrecht.nl

Bezoekadres

Al-Masoedilaan 188

Openingstijden

maandag t/m donderdag 9.00-17.00
vrijdag 9.00-12.00 uur

Postadres

Postbus 8395, 3503 RJ Utrecht

Volg ons