Wijken Bericht wijkwethouder Linda Voortman

Beste bewoners van Zuidwest,

Het is een bizarre tijd. Het coronavirus heeft grote invloed op ons leven. Natuurlijk is dit ook merkbaar in onze wijk, Zuidwest. Veel Utrechters houden zich aan de maatregelen, waardoor straten leger zijn. Dat is goed om te zien, want lege straten betekent liefde voor uzelf, maar ook voor de ander. U heeft wellicht al enige tijd geen fysiek contact gehad met uw familie, vrienden of buurtgenoten. Dat zal niet makkelijk zijn. Ik wens iedereen veel sterkte de komende tijd.

Tegelijkertijd zien we mooie initiatieven ontstaan van buurtbewoners die elkaar te hulp schieten. Bijvoorbeeld bij het doen van boodschappen, helpen bij het huiswerk en bedrijven die laptops beschikbaar stellen aan gezinnen die het niet kunnen betalen. Dat is natuurlijk prachtig om te zien en maakt mij als wethouder trots op de kracht van deze wijk.

Hebt u de komende tijd hulp nodig? Of wilt u een handje helpen? Kijk op utrecht.nl/corona welke initiatieven er zijn en meld u aan. Want we staan er niet alleen voor. Samen zijn we sterker tegen Corona.

Pas goed op uzelf en let op elkaar.

Wijkwethouder Linda Voortman