Wonen Hulp voor studenten bij huur

Als huurder hebt u bepaalde rechten. Zo moet uw woning veilig zijn en zonder gebreken. En de verhuurder mag geen onredelijke huurprijs vragen. U kunt bij verschillende organisaties terecht als u vragen hebt over het huurrecht.

Normalehuur.nl

Hebt u een kamer, studio of appartement in Utrecht en wilt u weten of u te veel huur betaalt? Doe de huurprijscheck via normalehuur.nl. Is de huur te hoog? Schakel dan het Huurteam Utrecht in. Het Huurteam komt bij u langs om de maximale huurprijs van uw kamer of appartement te berekenen en kan u helpen om de huur te verlagen.

Voor verschillende soorten huur (kamer, zelfstandige woning, tijdelijke woning, campuscontract) gelden verschillende regels. Voor meer informatie over huurrecht kunt u terecht op de website normalehuur.nl. Dit is een initiatief van studentenunie VIDIUS in samenwerking met het Huurteam Utrecht. VIDIUS biedt ook rechtshulp. Zij kunnen u helpen als u vragen of problemen hebt over uw kamerhuur.

Huurteam Utrecht

Het Huurteam Utrecht kan u alles vertellen over huurrecht, normale huur en hoe u kunt omgaan met misstanden. Zo helpt het Huurteam Utrecht huurders die zich bedreigd of geïntimideerd voelen door hun huisbaas. De diensten van het Huurteam Utrecht zijn gratis voor huurders in de stad. Het Huurteam Utrecht wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht.

Meldpunt huisjesmelkers

Hebt u problemen met de verhuurder van uw woning? Ga naar de pagina Meldpunt huisjesmelkers.

Keurmerk leegstandbeheer

Huurt u een antikraakwoning? Let dan op wie de beheerder is en of die het keurmerk leegstandbeheer heeft. Dan weet u zeker dat uw rechten als antikraakhuurder worden gerespecteerd.