Wonen Meldpunt huisjesmelkers

Heb je problemen met de verhuurder van je woning? Bijvoorbeeld over een te hoge huur of (brand)onveilige situatie? Voel je je geïntimideerd of bedreigd door de verhuurder? Of is er iets anders mis? Neem dan contact op met het Meldpunt huisjesmelkers.

Stuur een e-mail naar meldpunthuisjesmelkers@utrecht.nl

Ben je opgelicht door een huisjesmelker? Doe dan altijd aangifte bij de politie en meld het bij Vidius studentenunie.

Aanpak huisjesmelkers en het Huurteam Utrecht

Als je te maken krijgt met intimidatie of bedreiging in je eigen woning, is dat een ernstige zaak die soms zelfs voor een onhoudbare situatie zorgt. Zeker als je verhuurder hierachter zit en je dat maar moeilijk kunt bewijzen. De gemeente Utrecht pakt samen met het Huurteam Utrecht huisjesmelkers aan en is op zoek naar signalen en voorbeelden. Heb jij te maken (gehad) met intimidatie of bedreiging door je huisbaas?
Vul de vragenlijst intimidatie en pesterijen door verhuurders in.

Het Huurteam Utrecht neemt daarna contact met je op. We gaan natuurlijk zorgvuldig met je gegevens om. Het is ook mogelijk om anoniem te blijven. Met jouw input kunnen we huisjesmelkers nog beter aanpakken! Het Huurteam Utrecht biedt daarbij hulp en geeft niet alleen advies, maar ook ondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.huurteam-utrecht.nl.

In de media

Het programma Kassa besteedde aandacht aan huisjesmelkers in de uitzending van zaterdag 10 januari 2015 en de uitzending van zaterdag 3 december 2016 . Wethouder Wonen Paulus Jansen en studenten vertelden over de misstanden en hoe deze worden aangepakt in Utrecht. 

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur