Hulp en ondersteuning (Wmo) Hulp bij dagbesteding en ontmoeting

Niet iedereen slaagt er in zijn (of haar) dagen zinvol en prettig te vullen. Lichamelijke of psychische problemen kunnen daarbij een rol spelen. Of eenzaamheid. Geldt dit voor u? Dan is het goed om te weten, dat er veel activiteiten zijn waaraan u kunt deelnemen.

Bijvoorbeeld samen met anderen koken en eten. Of samen sporten. Helpen in een moestuin. Met anderen koffie drinken. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden. Te veel om hier allemaal op te noemen.

Waar kunt u zoeken?

Op de website www.utrecht.jekuntmeer.nl vindt u een overzicht van veel activiteiten. U kunt u ook binnenlopen bij het buurtteam voor advies over activiteiten, die bij u passen. Ook bij het wijkbureau van de gemeente kunnen ze u vertellen, wat er in uw buurt te doen is.

Dagbesteding met intensieve begeleiding

Kost het u erg veel moeite om uw dagen te vullen? En om structuur te aan te brengen in uw dagen? Zodat u tot weinig komt. Dan komt u misschien in aanmerking voor dagbesteding met intensieve begeleiding van professionals. Meer informatie vindt u op de website www.utrecht.jekuntmeer.nl.

Het buurtteam verwijst

Voor dagbesteding met intensieve begeleiding hebt u een verwijzing nodig. Hiervoor moet u bij het buurtteam zijn. Het buurtteam bekijkt samen met u, wat u leuk vindt en wat bij u past.

DomstadPlusBus en Plusbus Erop Uit

Woont u in Utrecht en kunt u door een beperking niet zelf boodschappen doen of een dagje uit? Dan kunt u met de DomstadPlusBus samen met anderen op pad. U gaat bijvoorbeeld naar een winkelcentrum of een dagje uit. Ga voor meer informatie naar de website van U Centraal. Woont u in Vleuten-De Meern? Dan is de Plusbus Erop Uit er voor u.

Eigen bijdrage

Voor sommige activiteiten in de buurt betaalt u een kleine financiƫle bijdrage. Bijvoorbeeld voor een maaltijd. Deze bijdrage verschilt per activiteit.

Voor dagbesteding met intensieve begeleiding betaalt u soms een eigen bijdrage. Het buurtteam informeert u hierover, als dit aan de orde is.

Hulp en contact Wmo

Telefoon

030 - 286 95 00