Hulp en ondersteuning (Wmo) Tijdelijke noodopvang Marco Pololaan 115-117

Er gaat tijdelijk een extra noodopvanglocatie voor daklozen open aan de Marco Pololaan 115-117: Bij Bosshardt Kanaleneiland. We verwachten dat de noodopvang op 8 april open gaat. Hier vangen we daklozen op zonder corona-achtige klachten. Dit doen we omdat het binnen de bestaande voorzieningen voor daklozen extra druk is. Hierdoor is het lastig om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Op deze locatie kunnen 16 daklozen 24 uur per dag verblijven.

Dit gebouw werd voorheen gebruikt als ontmoetingsplek voor clienten van het Leger Des Heils. Dit gebouw is door corona maatregelen op dit moment niet open.

Noodvang voor daklozen zonder corona-achtige klachten

Bij Bosshardt Kanaleneiland is alleen open voor een vaste groep mensen die hier vanuit de andere opvanglocaties tijdelijk worden ondergebracht. Het betreft alleen mensen zonder corona-achtige klachten.

We doen wat nodig is om eventuele overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Zo is er 24 uur per dag, 7 dagen per week begeleiding aanwezig, evenals beveiliging. Deze extra opvang is tijdelijk en blijft alleen open zolang de maatregelen gelden om binnen te blijven en afstand te houden van elkaar.

Meer informatie en vragen stellen

We kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt en misschien ook zorgen. Misschien geven we antwoord op uw vragen op de pagina veelgestelde vragen. Normaal gesproken zijn wij er voor u tijdens een (fysieke) bijeenkomst. Door het coronavirus is dit nu niet mogelijk. Daarom kon u uw vragen stellen tijdens een livechat via deze pagina, op dinsdag 7 april 2020.

Voor nu kunt u de algemene chatfunctie op www.utrecht.nl gebruiken, rechts onderin het scherm. Of u kunt het algemene nummer bellen, 14 030.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur

E-mail

reactieformulier

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht

Uw mening