Hulp en ondersteuning (Wmo) Tijdelijke noodopvang Maliebaan 59-61

Op Maliebaan 59-61 is een tijdelijke noodopvang voor daklozen uit Utrecht die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Op deze locatie gaan ze dan in isolatie.

Bekijk de veelgestelde vragen over de tijdelijke opvang

Opening opvang

Op maandag 30 maart is de opvang open gegaan met in eerste instantie plaats voor 8 personen. We kunnen uitbreiden naar maximaal 28 personen.

We doen wat nodig is om eventuele overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week begeleiding en beveiliging aanwezig. Toegang tot de locatie verloopt via een aparte in- en uitgang. Daklozen met klachten die met corona te maken hebben, gaan door een andere ingang naar binnen dan hulpverleners en artsen.

De gemeente heeft deze locatie voorlopig voor 2 tot 3 maanden bestempeld als noodlocatie. Het verloop van de corona-epidemie is niet te voorspellen. Dat geldt ook voor de besmetting van mensen uit de opvang in Utrecht. Een precieze datum voor sluiting van de locatie is daarom op dit moment niet te geven.

Bestrijding uitbraak coronavirus

De gemeente doet er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Kwetsbare groepen krijgen daarbij speciale aandacht. Dat is om te voorkomen dat zij besmet raken. Of dat zij, eenmaal besmet, het virus doorgeven aan anderen. Mensen die mogelijk besmet zijn, wordt gevraagd om thuis te blijven of in isolatie te gaan. Door isolatie kunnen mensen binnen uitzieken en zo anderen niet besmetten.

Voor opvanglocaties van daklozen zijn de mogelijkheden om dit advies op te kunnen volgen beperkt. Daarom richten wij deze tijdelijke noodlocatie in. Deze locatie is dus alleen open voor mensen die niet in isolatie kunnen in de reguliere opvang.

Op deze locatie zijn al eerder opvang- en woonvoorzieningen geweest, onder andere voor daklozen. Samen met de beheergroep zijn destijds goede afspraken gemaakt met de buurt. Hierop willen wij voortbouwen en nieuwe afspraken maken die passen bij deze tijdelijke noodopvang.

Chatten met de gemeente

Normaal gesproken spreken we u hierover tijdens een fysieke bijeenkomst. Door het coronavirus is dit niet mogelijk. Daarom kon u uw vragen stellen tijdens een livechat via deze pagina, op vrijdag 27 maart 2020.

Voor nu kunt u de algemene chatfunctie op www.utrecht.nl gebruiken, rechts onderin het scherm. Of u kunt het algemene nummer bellen, 14 030.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur

E-mail

reactieformulier

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht