Hulp en ondersteuning (Wmo) Organisaties hulp bij het huishouden vanaf 2022

Vanaf 1 januari 2022 zijn er 4 organisaties voor hulp bij het huishouden. Hebt u nu al hulp bij het huishouden vanuit de gemeente? U hoeft niets te doen. Tot 1 januari 2022 verandert er voor u niets. U houdt de organisatie die u nu hebt. De hulp die u kent, blijft bij u komen. U houdt ook hetzelfde aantal uren huishoudelijke hulp als u nu hebt.

De 4 organisaties 

Onze contracten met alle organisaties voor hulp bij het huishouden lopen uiterlijk op 1 mei 2022 af. Wij hebben organisaties uitgekozen die samen met ons de hulp verder kunnen verbeteren. Hulp die nog beter past bij uw situatie, en nog meer samenwerkt met andere zorgpartijen in de wijk. 

De 4 organisaties zijn: 

Van welke organisatie krijgt u hulp vanaf 2022?

Vanaf 1 januari 2022 zijn er 3 mogelijke situaties:

  1. U gaat direct over naar een andere organisatie voor hulp bij het huishouden.
  2. U blijft bij uw huidige organisatie voor hulp bij het huishouden.
  3. U blijft nog een paar maanden bij uw huidige organisatie voor hulp bij het huishouden. Vanaf 1 mei 2022 gaat u over naar een andere organisatie.

Als wij weten welke situatie voor u geldt, krijgt u een brief van ons. Daarin staat van welke organisatie u hulp bij het huishouden krijgt. En vanaf wanneer. Wij verwachten dat wij u dit in november 2021 kunnen vertellen. 

Verdeling naar wijk

Van welke organisatie u hulp bij het huishouden krijgt, hangt af van de wijk waar u woont. De 4 organisaties hebben samen de wijken van Utrecht verdeeld.

  • Woont u in West, Noordwest of Overvecht? 
    Dan krijgt u hulp bij het huishouden van Docura Thuiszorg of Zorgwacht. 
  • Woont u in Vleuten-De Meern, Leidsche Rijn, de Binnenstad, Zuid, Zuidwest, Noordoost of Oost?
    Dan krijgt u hulp bij het huishouden van T-Zorg of Emile Thuiszorg. 

Vaste hulpen behouden 

Wij willen graag dat de hulp die u nu kent, vanaf 1 januari 2022 ook bij u blijft komen. Daar doen wij ons best voor. Maar we gaan ook wijkgericht werken. Een organisatie die nu in de hele stad werkt, zal in 2022 in 1 deel van de stad werken. Dit betekent dat niet alle cliënten hun huidige organisatie kunnen behouden.

Wij bedenken met de 4 organisaties hier oplossingen voor. Bijvoorbeeld afspraken maken dat hulpen overgenomen worden door de organisatie die in 2022 in die wijk werkt. Dit gaan we de komende maanden samen verder uitwerken.

Hebt u nog vragen?

Stel uw vragen gerust. U kunt ons mailen via wmo@utrecht.nl. Of bel ons op 030 – 286 95 00.

Informatie voor medewerkers hulp bij het huishouden

Hulp en contact Wmo

Telefoon

030 - 286 95 00