Toegankelijkheidsprijs

Bent u actief bezig met het toegankelijk maken van uw onderneming of organisatie? Dan maakt u kans op de Toegankelijkheidsprijs. Elk jaar reikt Utrecht deze prijs uit. De organisatie, onderneming of activiteit die het beste toegankelijk is, wint € 3.000.

Gezocht: kandidaten voor de Toegankelijkheidsprijs 2024 

Wij zijn op zoek naar de meest toegankelijke organisatie van Utrecht. Is uw organisatie, bedrijf of initiatief toegankelijk voor iedereen? Houdt u rekening met mensen met een beperking door bijvoorbeeld bij de ingang een drempelhulp te plaatsen? Of hebt u zware klapdeuren vervangen door automatische deuren voor mensen in een rolstoel? Meld u dan aan voor de Utrechtse Toegankelijkheidsprijs 2024. U kunt ook een andere organisatie aanmelden waarvan u vindt dat ze goed bezig zijn met toegankelijkheid. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 3000, de genomineerden winnen € 500,-  

Aanmelden

Aanmelden kan via toegankelijkheidsprijs@utrecht.nl. Geef aan om wie het gaat en waarom u vindt dat ze toegankelijk zijn. U kunt ook een filmpje sturen waarin u laat zien dat ze goed bezig zijn met toegankelijkheid. Aanmelden kan tot en met 17 juni 2024.

Wat is de Toegankelijkheidsprijs?

De Toegankelijkheidsprijs reiken we elk jaar uit aan de meest toegankelijke organisatie, onderneming of activiteit van Utrecht. De prijs is voor organisaties waar iedereen mee kan doen. Uw gebouw is bijvoorbeeld makkelijk bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Of mensen die niet goed kunnen zien of horen kunnen zonder problemen uw website bezoeken. Iedereen voelt zich bij u welkom. 

Er worden maximaal 8 organisaties genomineerd voor de prijs. Het publiek en de jury bepalen wie de winnaar is. De winnaar ontvangt € 3.000 en de genomineerden ontvangen € 500.

Toegankelijke organisaties

Utrecht wil een toegankelijke stad zijn, voor iedereen. U kunt uw organisatie of bedrijf vaak al toegankelijker maken met simpele aanpassingen. In 2023 kunt u hier subsidie voor aanvragen. Tot een maximaal bedrag van € 40.000. 

Bekijk de tips en lees meer over het aanvragen van subsidie

Hulp en contact

E-mail

toegankelijkheidsprijs@utrecht.nl

Telefoon

14 030