Zorg en onderwijs Opvang Voorveldse Polder

In de opvang Voorveldse Polder kunnen 335 vluchtelingen terecht tot medio juli 2023. Dit is in het gebouw van Star Lodge Hotels aan de Biltsestraatweg 92. We hebben dit samen met het COA en de eigenaar afgesproken. Het COA neemt het gebouw volledig in eigen beheer. Ook is er extra verblijfsruimte direct buiten de opvanglocatie geplaatst. De eigenaar van het gebouw en de andere ondernemers in de omgeving doen er samen alles aan de opvang tot een succes te maken.

De opvanglocatie: samenstelling

Sinds 15 december 2022 is de opvang in gebruik. De bewoners zijn gezinnen met kinderen en alleenstaande vluchtelingen uit verschillende landen, zoals Syriƫ, Irak, Colombia, Venezuela, Somaliƫ en Eritrea. Kinderen die onder de leerplicht vallen, gaan naar school.

Veiligheid en leefbaarheid

Op de opvanglocatie en in de directe omgeving zijn er 24 uur per dag mensen beschikbaar van het COA en de beveiliging. Daarnaast zorgen toezichthouders en politie voor een goede gang van zaken in de openbare ruimte. Zij staan met de wijkadviseurs en de gebiedsmanager Veiligheid in contact en met betrokken organisaties, zoals de vrijwilligersorganisatie en sportclubs in park Voorveldse Polder. Het COA informeert de bewoners in de opvang over regels en afspraken in en rondom de opvanglocatie. Bij signalen van onveiligheid volgen maatregelen.

Lees meer over meldingen van gevaar, overlast of onveilige situaties

Beheergroep

Er is een beheergroep Opvang Voorveldse Polder. Deze bestaat uit professionals van onder andere gemeente, COA, politie en wijkbewoners. Zij hebben regelmatig overleg en korte lijnen naar elkaar om voor iedereen de opvang goed en veilig te laten verlopen. Wilt u deelnemen aan de beheergroep? U kunt zich aanmelden via vluchtelingenvragen@utrecht.nl.

Meer informatie

Op de website van COA meer informatie over de noodopvang Voorveldse Polder.

Hulp en contact Opvang asielzoekers

Telefoon

14 030

E-mail

vluchtelingenvragen@utrecht.nl