Onderwijs Praat mee over aanmelden basisschool

Het kiezen van een basisschool is een belangrijk moment in het leven van een kind. We vinden het belangrijk dat alle ouders en kinderen gelijke kansen hebben bij het aanmelden op een basisschool. Daarom nodigen we u uit om uw ideeën te delen, mee te praten en dit project te blijven volgen via het online platform denkmee.utrecht.nl  Op 12 oktober hebben schoolleiders, docenten en ouders hun ideeën gedeeld. Op het platform vindt u binnenkort het verslag van de bijeenkomst.

Waarom een nieuwe aanpak?

Uit onderzoek is duidelijk geworden dat Utrechtse basisscholen verschillende regels rondom het aanmelden van kinderen hebben. Het is voor ouders soms lastig om duidelijke informatie te vinden. Ook zijn er scholen met meer aanmeldingen dan plaatsen. Dan is het extra belangrijk om duidelijk en open te zijn over het proces. Daarnaast is het wettelijk niet toegestaan voor scholen om kinderen voor de leeftijd van 3 jaar te plaatsen, wat in de praktijk wel voorkomt.

De Utrechtse schoolbesturen en wij als gemeente werken daarom samen aan een nieuwe aanpak. U kunt ons helpen door uw ervaring te delen en met ons in gesprek te gaan over wat voor u belangrijk is. Praat en denk mee via denkmee.utrecht.nl

Hulp en contact Onderwijs

Telefoon

030 - 286 26 70

E-mail

secretariaatonderwijs@utrecht.nl