Lespakket Utrecht Schone Stad

Welkom op deze pagina met het gratis, nieuwe digitale lespakket 'Utrecht Schone Stad’. Het pakket is speciaal ontwikkeld voor Utrechtse basis- en middelbare scholen. Met dit lesmateriaal willen we scholen en leerlingen kennis bijbrengen en ze laten ontdekken hoe ze slim kunnen omgaan met (zwerf)afval.

Lespakket basisscholen

Dit lespakket is speciaal voor groep 6 tot en met 8 ontwikkeld. Het bestaat uit digibordlessen (beschikbaar als pdf en als PowerPoint) en instructies voor leerkrachten. Er zijn 3 verschillende lessen met filmpjes en opdrachten voor leerlingen. De filmpjes zijn speciaal gemaakt voor dit lespakket. Daarin zoeken de jonge afvalreporters Daysha en Jesper uit hoe we samen Utrecht schoon kunnen houden.

De onderstaande pdf's voldoen niet helemaal aan de toegankelijkheidseisen. Hebt u daar moeite mee? Laat het ons weten via samenschoon@utrecht.nl.

Afval of grondstof?

Afvalscheiden! Hoe en waarom?

Zwerfafval? Ruim ’t op!

Lesmateriaal voortgezet onderwijs

Het lesmateriaal voor voortgezet onderwijs is speciaal ontwikkeld voor de onderbouw en bestaat uit een digibordles (beschikbaar als pdf en PowerPoint), een printbaar en digitaal invulbaar werkblad voor leerlingen en een handleiding voor docenten. De challenge Utrecht Schoon! is beschikbaar voor 2 niveaus:

Onderbouw vmbo-bk(g)

Onderbouw vmbo-t, havo en vwo

Ander lesmateriaal

Plastic Soup Foundation

Naast het Lespakket Utrecht Schone Stad kunnen basis- en middelbare scholen gebruikmaken van het lesmateriaal van de Plastic Soup Foundation. Dit is gratis te gebruiken in LessonUp.

Bekijk het lesmateriaal van de Plastic Soup Foundation

Online E-waste Race en Textiel Race

Speciaal voor middelbare scholen ontwikkelden we online lessen over elektronisch afval (e-waste) en textielgebruik. Bij deze lessen horen leuke en leerzame opdrachten.

Bekijk het online lesprogramma over elektronisch afval
Bekijk het online lesprogramma over textielgebruik

 

Hulp en contact Samen Schoon

Telefoon

14 030

E-mail

samenschoon@utrecht.nl