Onderwijshuisvesting Nieuwe middelbare school Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn

Fase project
In voorbereiding

Geplande uitvoering
Volgt

Er komt in een nieuwe middelbare school voor ongeveer 1.000 leerlingen in Vleuten-De Meern of Leidsche Rijn. Dit is nodig omdat het aantal middelbare scholieren in Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn de komende jaren blijft groeien. De huidige scholen voor voortgezet onderwijs hebben niet voldoende ruimte voor al deze leerlingen.

Geschikte plek

Onderzoek naar een geschikte plek voor de nieuwe middelbare school heeft deze 4 mogelijke locaties opgeleverd:

  • Ten Veldestraat
  • Boteyken
  • Hindersteinlaan
  • Burgemeester Verderlaan

Hoe gaat het dan verder?

We vroegen in juni inwoners van Vleuten-de Meern en Leidsche Rijn om hun mening over 4 mogelijke locaties voor een nieuwe middelbare school. Via DenkMee, per email en per telefoon hebben we veel reacties ontvangen. Een aantal idee├źn en suggesties onderzoeken we nu verder. We proberen dit eind november af te ronden. Zodra er meer bekend is over de rest van de planning leest u dit hier.

Ook aan het schoolbestuur dat de school gaat bouwen en aan de verschillende gemeentelijke afdelingen vragen we wat ze van de 4 voorgestelde locaties vinden. De reacties van alle partijen en het advies voor de locatiekeuze leggen we voor aan het college van B en W. Het college neemt uiteindelijk het besluit waar de school komt.

Planning

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
15 juli - 30 november 2021Verwerken binnengekomen reacties
December/januariLocatiekeuze bepalen
1 oktoberLocatiekeuze bekend maken

Hulp en contact Onderwijshuisvesting