Onderwijshuisvesting Nieuws Onderwijshuisvesting

Schoolgebouw OBO De Watertoren

Basisschool Al Arqam start nieuwe schooljaar in Parkwijk

15-08-2018 | Vanaf het schooljaar 2018-2019 start basisschool Al Arqam in het schoolgebouw aan de Eerste Oosterparklaan in Parkwijk. OBS De Klimroos maakt nu al gebruik van het gebouw. Beide scholen starten dit schooljaar met 6 groepen. Het schoolgebouw is groot genoeg voor de groepen van beide scholen. Volgend jaar kijken we naar het aantal leerlingen en hoe groot de ruimtebehoefte van de scholen is. Tussen 7 en 20 augustus worden binnen in het gebouw kleine aanpassingen gedaan. We verwachten dat de werkzaamheden geen overlast voor de omgeving geven.

De verkeersdrukte is een aandachtspunt. De scholen stimuleren de ouders hun kinderen lopend of op de fiets naar school te brengen. Tijdens het halen en brengen van de kinderen wordt het wel drukker in de straat. De straat bij de school is hiervoor ingericht. Bij de bouw van de school is rekening gehouden met een volledige bezetting van de lokalen.


Nieuwbouw speciaal onderwijs Fier op Winklerlaan 79

25-5-2018 | Aan de Winklerlaan 79 komt een nieuw schoolgebouw. De school is bedoeld voor kinderen die extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van gedrag. De verwachting is dat in september 2018 begonnen wordt met de bouw. De planning is dat het schoolgebouw in september 2019 in gebruik kan worden genomen.

Lees meer over de nieuwbouw


Hulp en contact Onderwijshuisvesting

Telefoon

14 030

E-mail

onderwijshuisvesting@utrecht.nl