Onderwijshuisvesting Nieuws Onderwijshuisvesting

Tijdelijk 4 extra lokalen Willibrordschool

Het aantal leerlingen van de Willibrordschool in Vleuten groeit. Het schoolgebouw is te klein om alle leerlingen een plek te bieden. Daarom zijn er 4 extra lokalen nodig als tijdelijke huisvesting. Deze lokalen worden geplaatst op het grasveld aan de Hindersteinlaan (tegenover het winkelcentrum). De lokalen worden naar verwachting in het 2e kwartaal van 2019 in gebruik genomen en zijn een aanvulling op de 4 eerder geplaatste lokalen. Alle tijdelijke lokalen blijven nog ongeveer een jaar staan.

Inloopavond

U bent van harte welkom op de inloopavond op maandag 29 oktober 2018.

  • Wanneer: maandag 29 oktober 2018
  • Tijd: 19:00 – 21:00 uur
  • Waar: Willibrordschool, Pastoor Ohllaan 28

Definitieve oplossing groei Willibrordschool

De Willibrordschool verhuist december 2019/januari 2020 met een aantal groepen naar het schoolgebouw aan Kortland 23:

  • De Kees Valkensteinschool krijgt een tweede schoolgebouw in Haarzicht. Hierdoor komen er lokalen vrij in hun huidige schoolgebouw aan de Kortland 23.
  • De Willibrordschool verhuist dan met een aantal groepen naar Kortland 23. Vanaf dat moment maken de Willibrordschool en de Kees Valkensteinschool dus samen gebruik van dat gebouw.
  • Als de verhuizing naar Kortland 23 heeft plaatsgevonden, worden alle tijdelijke lokalen van de Willibrordschool verwijderd. Alle tijdelijke lokalen worden volgens planning in december 2019/januari 2020 verwijderd.

Basisschool Al Arqam start nieuwe schooljaar in Parkwijk

15-08-2018 | Vanaf het schooljaar 2018-2019 start basisschool Al Arqam in het schoolgebouw aan de Eerste Oosterparklaan in Parkwijk. OBS De Klimroos maakt nu al gebruik van het gebouw. Beide scholen starten dit schooljaar met 6 groepen. Het schoolgebouw is groot genoeg voor de groepen van beide scholen. Volgend jaar kijken we naar het aantal leerlingen en hoe groot de ruimtebehoefte van de scholen is. Tussen 7 en 20 augustus worden binnen in het gebouw kleine aanpassingen gedaan. We verwachten dat de werkzaamheden geen overlast voor de omgeving geven.

De verkeersdrukte is een aandachtspunt. De scholen stimuleren de ouders hun kinderen lopend of op de fiets naar school te brengen. Tijdens het halen en brengen van de kinderen wordt het wel drukker in de straat. De straat bij de school is hiervoor ingericht. Bij de bouw van de school is rekening gehouden met een volledige bezetting van de lokalen.


Hulp en contact Onderwijshuisvesting

Telefoon

14 030

E-mail

onderwijshuisvesting@utrecht.nl