Onderwijshuisvesting Nieuwbouw OBS Jules Verne is klaar

De rode loper ligt uit. Jongste leerling Hugo en oudste Tuana drukken precies tegelijk op de rode knop. Confetti! De bijna 200 leerlingen van OBS Jules Verne aan de Mariëndaalstraat in Ondiep juichen. Hun allereerste schooldag in hun nieuwe school is begonnen. Ze mogen naar binnen!

Cadeautje

De 7 groepen zoeken hun eigen lokaal. Vorig jaar hebben ze al nieuwe groepsnamen bedacht die passen bij het verhaal van Jules Verne. Hij reisde de hele wereld rond en maakte fantastische dingen mee. Tuana zit in groep Alpinisten. Voor ieder kind is er taart en een cadeautje, een beker met het schoollogo. En elke groep krijgt een groot cadeau, Lego bijvoorbeeld.

101 jaar

Openbare basisschool Jules Verne bestaat al 101 jaar en dit is het derde nieuwe gebouw in haar geschiedenis. Ook de peutergroep en de buitenschoolse opvang van KMN Kind & Co hebben hier een mooie plek gekregen. Van buiten is het ‘gewoon’ een nieuw schoolgebouw. Met de rode baksteen muren en de wisselende raampartijen, past het goed in de Utrechtse wijk Ondiep. Maar kom eens binnen!

Flexibele basisschool

Hier spettert inventiviteit. Bestuur, school, architect, kinderopvang en bouwer creëerden samen een gebouw waar kinderen en leerkrachten zelf invloed hebben op hoe er wordt geleerd,gewerkt en gespeeld. Dit is ‘de flexibele basisschool’. Een duurzaam en energieneutraal gebouw dat ook alle toekomstige onderwijsveranderingen aan kan. Binnen is het licht, prettig, rustig. En geweldig voor de kinderen. Is dit echt voor ons?’’ vragen ze vol ongeloof. Ja, dit is voor jullie, voor de kinderen uit Ondiep. Echt waar.

Glazen dak

Een wonder van licht en ruimte is de hal, het ‘hart’ van de school, mede dankzij een glazen dak. En ondanks de aanwezigheid van die kleine 200 kinderen en hun leerkrachten, blijft de sfeer rustig en is de akoestiek prettig. De geluidsisolatie is goed, zodat de hal ook kan worden gebruikt als flexibele theaterzaal, met een verdiept of juist een verhoogd podium.

 

Hulp en contact Onderwijshuisvesting