Onderwijs Week van het geld Utrecht

In de week van 23 t/m 27 maart 2020 organiseert Wijzer in Geldzaken voor de 10e keer de landelijke ‘Week van het geld'. Tijdens deze week zijn er veel activiteiten op scholen om leerlingen om te leren gaan met geld. Dit jaar doen we ook als gemeente actief mee.

'Goed omgaan met geld, is goud waard'

Met verschillende Utrechtse partijen werken we samen aan een gratis aanbod aan onderwijs over geldzaken in Utrecht. Dit als onderdeel van de actie-agenda ‘Utrechters Schuldenvrij’.  De ambitie is om alle Utrechtse leerlingen in gesprek te laten gaan over geld, in deze week maar ook door het jaar heen. Want zoals het thema van 2020 luidt: ‘Goed omgaan met geld, is goud waard!’.

Gratis gastlessen en lesmateriaal

Bent u docent of ouder en wilt u graag ook met uw leerlingen of kinderen aan de slag met het thema geld? Zet deze week dan alvast in de agenda. In de aankomende tijd voegen we op deze site het gehele aanbod aan gratis workshops, gastlessen en lesmateriaal toe. 

Liever live?

Wilt u liever eerst meer weten over het belang van onderwijs over geldzaken en kennismaken met het lesaanbod? Op maandag 27 januari organiseren we een informatieavond ‘Geld in de klas’ op het stadhuis in Utrecht. Inloop 16.00, inclusief maaltijd. Als u zich met uw school aanmeldt voor de Week van het geld maakt u ook kans op toffe prijzen en gastoptredens tijdens de Week van het geld.

Contact
Alvast nieuwsgierig naar het aanbod, of geïnteresseerd in de bijeenkomst op 27 januari? Stuur dan een mail naar weekvanhetgeld@utrecht.nl 

Uw mening