Onderwijs Week van het geld

In de week van 23 tot en met 27 maart viert de ‘Week van het geld’ haar 10e verjaardag. Het thema van dit jaar is: ‘Goed omgaan met geld is goud waard!’.

Voor: speciaal onderwijs | basisonderwijs | voortgezet onderwijs | mbo | hbo/wo | ouders

Wat is de week van het geld?

Als kinderen al jong leren omgaan met geld, hebben ze als volwassenen minder kans op geldproblemen. Om scholen en ouders te helpen bij de financiële educatie van kinderen, organiseert Wijzer in geldzaken ieder jaar de landelijke ‘Week van het geld’. In deze week geven medewerkers van banken en verzekeraars gastlessen en workshops en/of kunnen scholen met gratis lespakketten aan de slag.

Bent u docent of ouder en wilt u ook graag met uw leerlingen of kinderen aan de slag met het thema geld?
Bekijk het lesmateriaal en de workshops

Utrechts aanbod van geldlessen

We hebben met de actieagenda ‘Utrechters schuldenvrij’ financiële educatie hoog op de agenda staan. Daarom hebben we vanaf 2020 de krachten gebundeld met 7 Utrechtse partijen (maatschappelijk en privaat) voor een speciaal Utrechts aanbod van geldlessen. Dit stellen we beschikbaar aan alle Utrechtse scholieren, studenten én hun ouders zodat iedereen meer te weten kan komen over goed omgaan met geld, geldzaken en geldproblemen. De ambitie is om alle Utrechtse leerlingen in gesprek te laten gaan over geld, niet alleen in deze week maar door het hele jaar heen.

Hulp en contact week van het geld

Telefoon

14 030

Uw mening