Samenleven (welzijn) Hulp en ondersteuning voor jongeren: Focus

Utrecht wil jongeren tussen de 18 en 23 jaar helpen op weg naar een passende dagbesteding. De organisatie die hieraan werkt, heet 'Focus (blik op je toekomst)'.

De jongeren waar het om gaat, hebben geen startkwalificatie of inkomen en gaan niet naar school. Een startkwalificatie is een diploma op minimaal havoniveau of mbo-niveau 2. Focus bekijkt welke ondersteuning zij nodig hebben om hun toekomst vorm te geven.

Focus is een samenwerking tussen verschillende organisaties zoals gemeente Utrecht, stichting JoU, buurtteams met onder andere Schulddienstverlening en De Jonge Krijger. Dankzij deze samenwerking kunnen ze voor iedere jongere één compleet aanbod aanbieden.

Wat doet Focus?

Ben jij tussen de 18 en 23 jaar en heb je geen startkwalificatie en werk? Dan kun je een brief krijgen van Focus. Je kunt dan hulp krijgen met bijvoorbeeld:

  • school
  • wonen
  • werk
  • schulden
  • veiligheid

Wanneer komt Focus langs?

Heb je een brief van Focus gehad? Dan komen ze bij je langs. Wil je liever zelf langskomen? Neem dan telefonisch contact op met 030 – 286 26 60 of mail naar focus@utrecht.nl. Heb je nog geen brief gehad maar wil je wel hulp? Neem dan gerust contact op.

Hulp en contact Focus

Telefoon

030 - 286 26 60

E-mail

focus@utrecht.nl