Samenleven (welzijn) Missie030: maatschappelijke diensttijd

Gemeente Utrecht doet mee met een proeftuin maatschappelijke diensttijd (MDT). Tijdens deze diensttijd zetten jongeren tussen de 16 en 28 jaar zich vrijwillig in voor een ander. Ze doen nieuwe ervaringen op, ontdekken hun talenten en ervaren welke studie of wat voor werk bij ze past. Utrechtse jongeren hebben de maatschappelijke diensttijd in Utrecht de naam ‘Missie030’ gegeven.

Aanmelden

Op 29 september 2021 is een groep jongeren gestart met programma’s op het gebied van sociaal ondernemerschap. Toffe trainingen, persoonlijke coaching, ondernemend leiderschap, inspiratie en teambuilding: het komt allemaal aan bod in dit programma. Daarnaast doen de jongeren ervaring op bij bestaande sociale ondernemingen, projecten of initiatieven die zich inzetten voor een sterker en mooier Utrecht. Deze programma’s lopen tot februari 2022.

Meer weten en aanmelden voor volgende (gratis) missies: www.missie030.nl

Bijstand en Missie030

Ontvang je een bijstandsuitkering? Vraag dan eerst toestemming aan je werkmatcher bij de gemeente.

Wil je een bijstandsuitkering aanvragen? Dan kijkt de gemeente bij je aanvraag of dit samen kan gaan met je deelname aan Missie030.

Proeftuin

De maatschappelijke diensttijd is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Elf Nederlandse gemeenten inventariseren de komende 2 jaar de ervaringen van de dagelijkse praktijk met deze intensieve invulling (20 uur per week) van de maatschappelijke diensttijd. Zo wordt het mogelijk om een definitieve invulling van de maatschappelijke diensttijd zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen, behoeften en mogelijkheden van jongeren.

Hulp en contact Missie030

Telefoon

14 030

E-mail

missie030@utrecht.nl