Samenleven (welzijn) Diversiteitsprijs

De gemeente reikt elk jaar de Diversiteitsprijs uit. De prijs is voor mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Met activiteiten die mensen verbinden op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie.

De Utrechtse Diversiteitsprijs, voorheen de Tolerantieprijs, is ingesteld in 1995. De prijs is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrecht bevorderen. Zodat iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn.

Queridon Taal & Horeca wint Diversiteitsprijs 2020

Stichting ‘Queridon taal & horeca’ is de winnaar van de Utrechtse Diversiteitsprijs 2020. Wethouder Linda Voortman belde met de winnaars om ze dit goede nieuws te vertellen. Queridon, de stichting die nieuwe Utrechters een start op de arbeidsmarkt geeft, wint een geldbedrag van €5.000.

Stichting Queridon taal & horeca combineert inburgeren met werkervaringsplekken, stages en excursies. Dit doen zij door het aanbieden van taallessen, praktijklessen en lessen werknemersvaardigheid in combinatie met de mogelijkheid om werkervaring op te doen. In het traject Taal & Werk volgen de deelnemers ook een mbo-opleiding, waarmee ze direct kunnen deelnemen aan de Utrechtse arbeidsmarkt. “Taal is een essentiële en verbindende schakel: optimaliseer je taal, dan optimaliseer je contact en verbinding. Gericht op zelfstandigheid, werk, stages en daarmee actieve deelname aan de samenleving”, aldus de jury.

Lees meer over Queridon Taal & Horeca op hun website

IMC Weekendschool Utrecht en stichting Welkom in Utrecht waren ook genomineerd. IMC Weekendschool verzorgt aanvullend, motivatie-gericht onderwijs voor jongeren van 10-14 jaar oud, op plekken in Utrecht waar dat het hardst nodig is. Stichting Welkom in Utrecht brengt vluchtelingen die in Utrecht wonen in contact met mensen uit de regio en andersom. Er worden activiteiten aangeboden voor, door en met vluchtelingen. Dit gebeurt onder andere op het gebied van taal, sport en cultuur.

Art.1 Midden Nederland

Meer informatie over de voorwaarden, de prijs en de winnaar 2019 staat op de website van Art.1 Midden Nederland. Dit is het provinciale expertisecentrum voor gelijke behandeling en discriminatiezaken. Zij organiseren de Tolerantieprijs.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur