Samenleven (welzijn) Stadsgesprek over toegankelijkheid

Bijeenkomst stadsgesprek over toegankelijkheid

Stadsgesprek over toegankelijkheid – terugblik

Utrecht wil een stad zijn waar iedereen mee kan doen en waar we niemand buitensluiten. Dat betekent dat we ook toegankelijk moeten zijn voor iedereen. Alle Utrechters, mét en zonder een beperking, moeten alle gebouwen, dienstverlening en openbare ruimte kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan toegankelijk vervoer, begrijpelijke informatie, en gebouwen, restaurants en winkels waar je gemakkelijk in en uit kunt. Maar ook mogelijkheden om elkaar te ontmoeten of om een baan te vinden moeten voor iedereen toegankelijk zijn.

Hoe kunnen we daar samen in de stad aan werken? Utrecht Marketing, Solgu en gemeente Utrecht organiseerden hierover een stadsgesprek op 9 december 2017 in de Stadsschouwburg. Hieronder vindt u een korte terugblik:

Bekijk de korte film met een sfeerimpressie van de dag

Utrecht maken we samen - toegankelijk

Het college doet de gemeenteraad in een brief verslag van het stadsgesprek toegankelijkheid. Hierin staat ook wat de gemeente de afgelopen jaren aan toegankelijkheid heeft gedaan. Daarna bepalen we samen hoe we hier verder aan werken. Samen met u. Utrecht maken we samen, samen maken we Utrecht toegankelijk.


Hulp en contact Toegankelijk Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Uw mening