Samenleven (welzijn) Inspiratiemarkt

Op de inspiratiemarkt vindt u stands, praktische tips en trucs en ervaringsverhalen van mensen met een beperking. Ook tijdens de lunch kunt u deze markt nog bezoeken.

Overzicht van alle stands

Coalitie voor inclusie VN supportgroep

Nederland heeft in 2016 een wet aangenomen over het 'VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap'. Maar wat zegt dit eigenlijk? Welke wetgeving is er nu en wat betekent dit voor úw organisatie?

Winnaars Toegankelijkheidsprijs

Sinds 2015 looft Utrecht de Toegankelijkheidsprijs uit. De winnaars van 2015 en 2017, het Harmonie Orkest Vleuten en het panel Meetellen in Utrecht, vertellen over hoe zij zich hard maken voor toegankelijkheid.

De ‘Utrecht Standaard Toegankelijk’

Utrecht past de ‘Utrecht Standaard Toegankelijk’ toe op het (ver)bouwen van eigen gebouwen. In elk stadium van een bouwproject krijgt toegankelijkheid met deze standaard een plek.

Korte film: Toegankelijkheid op het Utrecht Marketing congrestival

Utrecht Marketing organiseerde op 27 november een ‘congrestival’. Ondernemers hielden zich in workshops bezig met toegankelijkheid. Hun vragen en oplossingen gebruiken we in het stadsgesprek.

Korte film: Utrechters met een beperking over hun leven

5 Utrechters met een beperking vertellen in een korte film over hun hobby’s, hoe ze wonen, hun relaties, kortom over hun leven.

Tips en adviezen van Solgu

Solgu is in Utrecht de belangenbehartiger voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte. Solgu geeft organisaties (gratis) tips en adviezen om de toegankelijkheid te verbeteren.

Zet: toegankelijkheid is winst

Adviesbureau Zet toont aan dat werken aan toegankelijkheid de omzet vergroot.

Laat u meten door Mariem

Mariem is een talentvolle Utrechtse vrouw die doof en slechtziend is. Mariem neemt in 5 minuten een toets af om te bepalen of u als werkgever geschikt bent voor haar.

Eelke droomt - Nachtje weg zonder drempels

Eelke toetst hotels op toegankelijkheid en informeert erover op www.eelkedroomt.nl  Ook geeft ze hotels adviezen om beter toegankelijk te worden.

Korte film: One door for all

In deze korte film wordt pijnlijk duidelijk dat veel nieuwbouw woningen niet toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

KNGF Geleidehonden

Professioneel opgeleide honden bieden zelfstandigheid aan volwassenen en kinderen met een beperking of stoornis. De KNGF vertelt over de nieuwe wetgeving en over de betekenis van blindengeleidehonden, assistentiehonden, autismegeleidehonden en buddyhonden.

Stadsschouwburg Utrecht

Een korte rondleiding door een toegankelijk monument om 10.20 uur, maximaal 5 deelnemers.

Naar boven

Hulp en contact Toegankelijk Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail