Samenleven (welzijn) Toegankelijkheidsprijs

Buurtbuik heeft de Toegankelijkheidsprijs 2019 gewonnen. BuurtBuik maakt gratis maaltijden van eten dat over is van supermarkten, winkeliers en horeca. Zij wonnen op 21 mei de hoofdprijs van €3.000.

De winnaar – Buurtbuik

Vrijwilligers en buurtgenoten, met en zonder beperking, halen het eten op. Daarna koken ze er samen een lekker diner van. Iedereen mag mee-eten. Natuurlijk is Buurtbuik ook rolstoeltoegankelijk.

De tweede en derde prijs

  • Villa Vrede – tweede plaats

    Villa Vrede is een (t)huis voor ongedocumenteerden. Zij organiseren verschillende activiteiten in en met de buurt. Taal, leeftijd, cultuur, geslacht of religie maakt niet uit, iedereen is welkom. Villa Vrede is uniek in haar toegankelijkheid voor vrijwillige inzet voor een kwetsbare groep. Zij hebben €2.000 gewonnen.
  • Natuurspeeltuin De Hoef – derde prijs

    Natuurspeeltuin De Hoef is door de bewoners van de wijk Hoge Weide bedacht en ontwikkeld. Kinderen met en zonder rolstoel kunnen overal met elkaar in de speeltuin spelen. Zelfs de boomhut is toegankelijk. Zij hebben € 1.000 gewonnen.

Andere genomineerden

Buurttuin de Zandloper, Indekerngezond, Inclusive Works, Rechtswinkel Utrecht, Resto VanHarte, Serve the City Utrecht, Leergeld Utrecht en Tafeltennisvereniging SVE.

Meer dan 1.700 mensen hebben gestemd op zijn of haar favoriet.

Wat is de Toegankelijkheidsprijs?

De Toegankelijkheidsprijs is voor de organisatie, instelling of activiteit die het best toegankelijk is. Ook wel gezegd: hier kan iedereen meedoen.

Voorbeelden: hier kan iedereen... 

  • genieten van een concert of toneelstuk
  • dansen op de dansvloer
  • informatie op de website duidelijk en makkelijk vinden 
  • zich simpelweg thuisvoelen

De winnaar krijgt € 3.000. De tweede prijs is € 2.000 en de derde prijs is € 1.000.  

Utrecht wil een stad zijn waar iedereen welkom is en die toegankelijk is voor iedereen. Sinds 2014 moeten alle instellingen die subsidie krijgen van de gemeente toegankelijk zijn of aan toegankelijkheid werken. Sinds 2015 reikt Utrecht de Toegankelijkheidsprijs uit aan de instelling of activiteit die hier het best in slaagt.

Hulp en contact

E-mail

toegankelijkheidsprijs@utrecht.nl

Telefoon

14 030

Uw mening