Samenleven (welzijn) Toegankelijkheidsprijs

Echt iedereen kan meedoen bij Dienstencentrum De Roef, daar zorgen ze wel voor. Daarom waren zij de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2020. Wie wint de Toegankelijkheidsprijs in 2021?

Doe mee en meld je aan voor de Toegankelijkheidsprijs 2021

Is jouw organisatie toegankelijk voor iedereen, ook met een handicap? Kan bij jou iedereen meedoen? Of ken je een organisatie waarbij dat het geval is? Meld je dan aan voor de Toegankelijkheidsprijs 2021.

Wat is de Toegankelijkheidsprijs?

Met de Toegankelijkheidsprijs kun je € 3.000 winnen als je de eerste plaats bemachtigt. Dan moet je laten zien dat bij jullie ‘iedereen mee kan doen, ongeacht een handicap’. Dit kan van alles zijn: zorgen dat iedereen kan genieten van een concert of toneelstuk, zorgen dat iedereen kan dansen op de dansvloer, informatie op je website duidelijk en makkelijk vindbaar maken voor iedereen of zorgen dat iedereen zich thuis voelt bij jullie. De tweede prijs is een bedrag van € 2.000 en de derde prijs is € 1.000.

Utrecht wil een stad zijn die toegankelijk en welkom is voor iedereen. Sinds 2015 looft Utrecht de Toegankelijkheidsprijs uit. De instelling of activiteit die het beste toegankelijk is, wint. Sinds 2014 moeten alle instellingen die subsidie krijgen van de gemeente Utrecht toegankelijk zijn of aan toegankelijkheid werken.

Toegankelijkheidsprijs 2021: doe mee

De aanmelding voor de Toegankelijkheidsprijs 2021 is open! Je kunt je eigen organisatie of instelling aanmelden, maar ook een andere organisatie waarvan jij denkt dat ze goed bezig zijn met toegankelijkheid. Aanmelden kan via Toegankelijkheidsprijs@utrecht.nl

Wethouder Maarten van Ooijen maakt begin oktober, in de Week van de Toegankelijkheid 2021 bekend wie de prijs wint.

De winnaar van 2020: Vrienden van de Roef

Dienstencentrum De Roef biedt senioren uit de Meern een groot en gevarieerd aanbod aan activiteiten. Maar niet alleen aan hen. Ook veel senioren uit de omgeving komen graag naar De Roef.

De tweede en derde prijs

De winnaar van de tweede prijs was Stichting Accessibility. De stichting zorgt al 20 jaar voor toegankelijk internet voor iedereen. De derde prijs was voor Back UP Utrecht. Alle jongeren tussen de 18 en 26 jaar, die de weg even kwijt zijn door bijvoorbeeld dakloosheid of psychosociale problemen, zijn hier welkom.

Eerdere prijswinnaars

Hulp en contact

E-mail

toegankelijkheidsprijs@utrecht.nl

Telefoon

14 030