Samenleven (welzijn) Toegankelijkheidsprijs

‘De Voedseltuin Overvecht’ heeft de Toegankelijkheidsprijs 2018 gewonnen. Van de 5 genomineerden wonnen zij op 30 mei de hoofdprijs van € 3.000. Het is de vierde keer dat de gemeente deze prijs uitreikt.

De winnaar- De Voedseltuin Overvecht

De Voedseltuin Overvecht is er voor alle bewoners van Overvecht die van tuinieren of van lekker gezond eten houden. En dat lukt, de jury was onder de indruk van alle verschillende bewoners die samenwerken in de tuin. De Voedseltuin zorgt ervoor dat iedereen zich welkom voelt en heeft vanaf het begin af aan met iedereen rekening gehouden.

  • Er zijn op de beide locaties verharde paden zodat de tuin toegankelijk is voor mensen in een rolstoel, scootmobiel of met een rollator.
  • Er zijn verhoogde plantenbakken en er is aangepast gereedschap.
  • Voor mensen die daar behoefte aan hebben is er begeleiding en coaching.

De tweede en derde prijs

De tweede prijs ging naar het platform ‘Onbeperkt studeren’ van de Universiteit Utrecht. De derde prijs naar het ‘Star Lodge Hotel Utrecht’ aan de Biltsestraatweg. Deze winnaars laten zien dat toegankelijkheid niet alleen ‘van de gemeente’ is maar van iedereen.

Een stad voor iedereen

Alle organisaties in Utrecht die zich inzetten voor ‘een stad voor iedereen’ konden meedingen naar de Toegankelijkheidsprijs 2018. Wethouder Kees Diepeveen reikte de prijs uit:

"Veel partijen in de stad hebben oog voor hoe belangrijk het is om toegankelijk te zijn voor iedereen, ook bijvoorbeeld voor mensen met een beperking. Met deze prijs delen we de mooie voorbeelden en hopen dat dat een aanmoediging is om deze voorbeelden te volgen."

Waarom een Toegankelijkheidsprijs?

Utrecht wil een stad zijn die toegankelijk en welkom is voor iedereen. Sinds 2015 looft Utrecht de Toegankelijkheidsprijs uit. De instelling of activiteit die het beste toegankelijk is, wint. Sinds 2014 is toegankelijkheid voor mensen met een beperking een voorwaarde voor subsidieverlening van de gemeente Utrecht. Utrecht is de eerste grote Nederlandse gemeente met een jaarlijkse Toegankelijkheidsprijs.

Eerdere prijswinnaars

Hulp en contact

E-mail:
toegankelijkheidsprijs@utrecht.nl

Telefoon:
14 030