Samenleven (welzijn) Toegankelijkheidsprijs

Utrecht wil een stad zijn die toegankelijk en welkom is voor iedereen. Sinds 2015 looft Utrecht de Toegankelijkheidsprijs uit. De organisatie of activiteit die het beste toegankelijk is, wint. Sinds 2014 moeten alle instellingen die subsidie krijgen van de gemeente Utrecht toegankelijk zijn of aan toegankelijkheid werken.

Stem op meest toegankelijke organisatie of activiteit

Wie wordt de winnaar van de Toegankelijkheidsprijs 2021? Alle aanmeldingen zijn binnen. Ook dit jaar zijn het weer allemaal fantastische initiatieven die bijdragen aan de toegankelijkheid van onze stad. Tot 15 september kunt u stemmen op het initiatief dat het meest bijdraagt aan de toegankelijkheid van de stad.

Stem op uw favoriet

De stemmen uit de stad en het oordeel van de vakjury bepalen wie de winnaars zijn. Op 4 oktober, tijdens de Week van de Toegankelijkheid, maakt wethouder Maarten van Ooijen de winnaars bekend.

Wat is de Toegankelijkheidsprijs?

Met de Toegankelijkheidsprijs kunt u € 3.000 winnen als publiekstemmers en jury uw organisatie of activiteiten het best toegankelijk vinden. U moet hiervoor laten zien dat bij u 'iedereen mee kan doen, ongeacht een handicap'. Dit kan van alles zijn: zorgen dat iedereen kan genieten van een concert of toneelstuk, zorgen dat iedereen kan dansen op de dansvloer, informatie op uw website duidelijk en makkelijk vindbaar maken voor iedereen of zorgen dat iedereen zich thuis voelt bij u. De tweede prijs is een bedrag van € 2.000 en de derde prijs is € 1.000.

De winnaar van 2020: Vrienden van de Roef

Dienstencentrum De Roef biedt senioren uit de Meern een groot en gevarieerd aanbod aan activiteiten. Maar niet alleen aan hen. Ook veel senioren uit de omgeving komen graag naar De Roef.

De tweede en derde prijs

De winnaar van de tweede prijs was Stichting Accessibility. De stichting zorgt al 20 jaar voor toegankelijk internet voor iedereen. De derde prijs was voor Back UP Utrecht. Alle jongeren tussen de 18 en 26 jaar, die de weg even kwijt zijn door bijvoorbeeld dakloosheid of psychosociale problemen, zijn hier welkom.

Eerdere prijswinnaars

Hulp en contact

E-mail

toegankelijkheidsprijs@utrecht.nl

Telefoon

14 030