Samenleven (welzijn) Tolerantieprijs

De gemeente reikt elk jaar de Tolerantieprijs uit. De prijs is voor mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Met activiteiten die mensen verbinden op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie.

De Tolerantieprijs, ingesteld in 1995, is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrecht bevorderen. Zodat iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn.

De Emigratie Generatie wint Utrechtse Tolerantieprijs 2019

De Emigratie Generatie is de winnaar van de Tolerantieprijs Utrecht 2019. Ze kregen de prijs uitgereikt op het hoofdpodium tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht. In dit project gaan migrantenouderen met kinderen in gesprek. Dit speelt in op de nieuwsgierigheid van kinderen en de behoefte van migrantenouderen om hun leven te delen. Een mooi initiatief!

Volgens de jury levert het project een belangrijke bijdrage voor meer begrip over diverse achtergronden. Het verhaal van migrantenouderen wordt opgetekend voor en door een volgende generatie. Kinderen leren hierdoor nieuwe vaardigheden en kijken met een open blik.

Lees meer over de Emigratie Generatie op hun website

De Emigratie Generatie wint een geldbedrag van € 5000. Het project ‘U on board’ en de spandoekactie van FC Utrecht en Moskee Sayidina Ibrahim tijdens de Stille tocht van vrijdag 22 maart waren ook genomineerd. Zij ontvingen een oorkonde en een cheque ter waarde van € 500.
 

Nieuwe naam

Na 25 jaar werd het tijd de prijs een nieuwe naam te geven, een naam passend bij deze tijd en aangedragen door de inwoners van Utrecht. We kregen veel reacties op de prijsvraag voor een nieuwe naam. Vanaf 2020 zal de Utrechtse Diversiteitsprijs worden uitgereikt personen en organisaties die zich op een inspirerende en creatieve manier in voor een verdraagzame Utrechtse samenleving.

Art.1 Midden Nederland

Meer informatie over de voorwaarden, de prijs en de winnaar van vorig jaar staat op de website van Art.1 Midden Nederland. Dit is het provinciale expertisecentrum voor gelijke behandeling en discriminatiezaken. Zij organiseren de Tolerantieprijs.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur
Donderdag 8.30 - 20.00 uur

Uw mening