Samenleven (welzijn) Tolerantieprijs

De gemeente reikt ook dit jaar weer de Tolerantieprijs uit. De prijs is voor mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Met activiteiten die mensen verbinden op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie.

De Tolerantieprijs, ingesteld in 1995, is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrecht bevorderen. Zodat iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn.

Winnaar Tolerantieprijs: STUT Theater

STUT Theater wint de Tolerantieprijs 2017. De wijktheatergroep krijgt een bedrag van €7.000. Zij moeten dit bedrag besteden aan hun initiatief.

STUT Theater werkt met en voor mensen die niet op eigen kracht mee kunnen doen. De deelnemers leren om verhalen te vertellen, om hun vooroordelen bij te stellen en om hun angsten te overwinnen. De organisatie doet dit door de inwoners mee te laten doen in het theater.

Andere genomineerden waren De Voorkamer en De Doordouwers. Een onafhankelijke jury heeft de genomineerden en de winnaar gekozen.

Wethouder Kees Diepeveen reikte de prijs uit tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht op 5 mei.

Wethouder Diepeveen met de 3 winnaars van STUT Theater. Ze houden een cheque van 7000 euro vast.

Telefoon
14 030

E-mail
reactieformulier