Samenleven (welzijn) Tolerantieprijs

De gemeente reikt elk jaar de Tolerantieprijs uit. De prijs is voor mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Met activiteiten die mensen verbinden op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie.

De Tolerantieprijs, ingesteld in 1995, is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrecht bevorderen. Zodat iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn.

Tolerantieprijs 2018: kandidaten gezocht!

 

Meld u aan voor de Tolerantieprijs

Aanmelden kan tot donderdag 29 maart 2018. We maken de winnaar bekend tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht. De winnaar krijgt een geldbedrag van € 7.000,-. Dat geld moet de winnaar besteden aan het bekroonde initiatief.

Voorwaarden om mee te doen

Personen of instellingen kunnen meedoen als zij:

  • actief zijn in Utrecht
  • activiteiten hebben opgezet die als voorbeeld kunnen dienen bij het oplossen van soortgelijke problemen op andere plaatsen in Utrecht
  • werken aan een verdraagzame samenleving en zich inzetten om vooroordelen over groeperingen in de Utrechtse samenleving te verminderen
  • activiteiten belangeloos en op vrijwillige basis uitvoeren.

Organisatie Tolerantieprijs

Art.1 Midden Nederland organiseert de Tolerantieprijs. Dat is het provinciale expertisecentrum voor gelijke behandeling en discriminatiezaken. Een onafhankelijke jury maakt een keuze uit de aanmeldingen.

Winnaar Tolerantieprijs 2017: STUT Theater

STUT Theater won de Tolerantieprijs 2017. STUT Theater werkt met en voor mensen die niet op eigen kracht mee kunnen doen. De deelnemers leren om verhalen te vertellen, om hun vooroordelen bij te stellen en om hun angsten te overwinnen. De organisatie doet dit door de inwoners mee te laten doen in het theater.

Andere genomineerden waren De Voorkamer en De Doordouwers. Een onafhankelijke jury heeft de genomineerden en de winnaar gekozen.

Wethouder Diepeveen met de 3 winnaars van STUT Theater. Ze houden een cheque van 7000 euro vast.
Wethouder Kees Diepeveen reikte de prijs uit tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht op 5 mei 2017.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur
Donderdag 8.30 - 20.00 uur