Samenleven (welzijn) Tolerantieprijs

De gemeente reikt elk jaar de Tolerantieprijs uit. De prijs is voor mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Met activiteiten die mensen verbinden op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie.

De Tolerantieprijs, ingesteld in 1995, is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrecht bevorderen. Zodat iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn.

U kunt zich niet meer aanmelden

We maken de winnaar bekend tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht.

Art.1 Midden Nederland

Meer informatie over de voorwaarden, de prijs en de winnaar van vorig jaar staat op de website van Art.1 Midden Nederland. Dit is het provinciale expertisecentrum voor gelijke behandeling en discriminatiezaken. Zij organiseren de Tolerantieprijs.

Nieuwe naam voor Tolerantieprijs

De Tolerantieprijs gaat onder een nieuwe naam verder in 2020. Hebt u ideeën voor een nieuwe naam? Dan kunt u deze tot en met 26 april doorgeven aan via info@art1mn.nl met als onderwerpregel ‘Nieuwe naam Tolerantieprijs’. Als uw idee gekozen wordt dan wint u een VIP-behandeling voor twee personen op het Bevrijdingsfestival 2020. Wethouder Diversiteit, Linda Voortman, maakt op 5 mei de nieuwe naam bekend. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

De veranderingen

Met de nieuwe uitstraling en naam willen Art. 1 Midden Nederland en de gemeente Utrecht dat de prijs meer onder de aandacht komt. Ook hopen we dat er meer nominaties uit de stad komen. Er komen nieuwe juryleden. Zij treden vanaf 2020 vaker op als ambassadeur van de prijs. Ook komen er nieuwe criteria voor het winnen van de prijs. Zo komt er meer ruimte voor nieuwe initiatieven uit de stad.


Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur
Donderdag 8.30 - 20.00 uur