Samenleven (welzijn) Vrijwilligerswerk

In Utrecht zijn bijna 150.000 inwoners actief als vrijwilliger. Vrijwilligers zijn van grote waarde voor de stad. De gemeente Utrecht stimuleert vrijwilligerswerk en ondersteunt vrijwilligers. De korte video ‘Utrecht, vrijwillige inzet 2015-2019’ geeft u hiervan een beeld.

Op zoek naar een vrijwilliger?

Zoekt u een vrijwilliger die iets voor u kan betekenen? In Utrecht vindt u veel organisaties die vraag en aanbod bij elkaar brengen. In de U-Gids vindt u een overzicht. Vindt u het lastig om een juiste vrijwilliger te vinden of hebt u behoefte aan meer ondersteuning? Dan kunt u contact opnemen met het buurtteam in uw buurt.

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Wilt u weten wat u zelf kunt doen als vrijwilliger? De Vrijwilligerscentrale Utrecht wijst u graag de weg. Op de website van de Vrijwilligerscentrale vindt u ook informatie over ondersteuning van vrijwilligers. En over de verzekering voor vrijwilligers, de zogenoemde Domstadpolis.

Video: Utrecht Vrijwillige inzet 2015-2019

Vrijwilligerstrofee

Deze jaarlijkse trofee is dé waarderingsprijs voor vrijwillige inzet in de stad Utrecht. Kansmakers zijn de vrijwilligers, initiatieven en organisaties die in het afgelopen jaar opvielen met een bijzonder project, door iets nieuws te starten of ‘gewoon’ door hun tomeloze betrokkenheid bij de mensen in onze stad.

De Vrijwilligerstrofee 2020 is uitgereikt aan: BuurtMaaltijden (categorie organisaties) en Ronald Kalka (categorie vrijwilligers). De bekendmaking, op de nationale Dag van de Vrijwilliger, kunt u terugkijken op Ustad. Op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht leest u meer over de winnaars en de andere vrijwilligers en organisaties die genomineerd waren.

Utrecht bedankt: vrijwilligers

Utrecht zou Utrecht niet zijn zonder de inzet van tienduizenden vrijwilligers. Zij maken met z'n allen fantastische dingen mogelijk! Om hen te bedanken voor hun inzet organiseren we in de maand december de actie ‘Utrecht Bedankt: vrijwilligers’. Dat doen we samen met Vrijwilligerscentrale Utrecht en Utrechtse ondernemers en organisaties. In deze waarderingsmaand zijn er allerlei soorten activiteiten en extraatjes, speciaal voor vrijwilligers en hun organisaties. Op de website Utrechtbedankt.nl kunnen ze vanaf 1 december kiezen uit een groot aanbod. Meer informatie over de waarderingsmaand en de acties kunt u vinden op Utrechtbedankt.nl of telefonisch opvragen bij de Vrijwilligerscentrale.

Hulp en contact Samenleven (welzijn)

Telefoon

14 030

E-mail

samenleving@utrecht.nl