Samenleven (welzijn) Vrijwilligerswerk

In Utrecht zijn bijna 150.000 inwoners actief als vrijwilliger. Vrijwilligers zijn van grote waarde voor de stad. We stimuleren vrijwilligerswerk en ondersteunen vrijwilligers.

Op zoek naar een vrijwilliger?

Zoekt u een vrijwilliger die iets voor u kan betekenen? In Utrecht vindt u veel organisaties die vraag en aanbod bij elkaar brengen. In de U-Gids vindt u een overzicht. Vindt u het lastig om een juiste vrijwilliger te vinden of hebt u behoefte aan meer ondersteuning? Dan kunt u contact opnemen met het buurtteam in uw buurt.

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Wilt u weten wat u zelf kunt doen als vrijwilliger? De Vrijwilligerscentrale Utrecht wijst u graag de weg. Op de website van de Vrijwilligerscentrale vindt u ook informatie over ondersteuning van vrijwilligers. En over de verzekering voor vrijwilligers, de zogenoemde Domstadpolis.

Serie over vrijwilligerswerk

Utrecht zorgt goed voor elkaar. Zomaar. Vrijwillig. Om vrijwilligers een hart onder de riem te steken bezocht het college verschillende lokale vrijwilligersinitiatieven. Want wat voor de 1 een kleine moeite is, is voor de ander een levensader. In de achtdelige serie 'Utrecht verbindt' van RTV Utrecht ziet u elke week een ander bezoek.

Kijk terug via Rtvutrecht.nl/gemist

Vrijwilligerstrofee

Deze trofee is de jaarlijkse waarderingsprijs voor vrijwillige inzet in Utrecht. Kansmakers zijn vrijwilligers, initiatieven en organisaties die opvielen met een bijzonder project, door iets nieuws te starten of ‘gewoon’ door hun tomeloze betrokkenheid bij de mensen in onze stad.

De Vrijwilligerstrofee 2020 is uitgereikt aan: BuurtMaaltijden (categorie organisaties) en Ronald Kalka (categorie vrijwilligers). De bekendmaking, op de nationale Dag van de Vrijwilliger, kunt u terugkijken op Ustad. Op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht leest u meer over de winnaars en de andere vrijwilligers en organisaties die genomineerd waren.

Vrijwilligersverzekering Domstadpolis

De Domstadpolis is een overkoepelende vangnetverzekering. Deze is voor vrijwilligers, mantelzorgers en maatschappelijke stagiairs die werken in Utrecht.

Hulp en contact Samenleven (welzijn)

Telefoon

14 030

E-mail

samenleving@utrecht.nl