Samenleven (welzijn) Welzijn in de wijk

Buurtcentrum De Speler

We proberen goed bereikbare en aantrekkelijke welzijnsruimtes aan te bieden in de wijken. Denk hierbij aan het buurtcentrum of de speeltuin bij u in de buurt.

De meeste gebouwen zijn eigendom van de gemeente. Wij onderhouden en verhuren deze. Het is ook mogelijk dat een groep bewoners een buurtcentrum of speeltuin zelf beheert.

Ruimte huren in de wijk

Wilt u een ruimte huren voor een bewonersinitiatief of een (welzijns)activiteit? U kunt een ruimte bij een buurtcentrum reserveren. Bijvoorbeeld een ontmoetingsruimte, een cursus-, activiteiten- of bewegingsruimte, een keuken, eetgelegenheid of vergaderruimte. U kunt er geen feesten of partijen organiseren.

De buurtcentra hebben ruimtes van verschillende formaten, S tot en met XL. Het formaat bepaalt de kosten van de ruimte per uur.

Huurprijzen ruimte in buurtcentrum
Formaat ruimteOppervlakteKosten per uur
S3 tot 50 m²€ 12
M50 tot 80 m²€ 23
L80 tot 260 m²€ 50
XL260 tot 500 m²€ 121

Per wijk kunt u bekijken welke buurtcentra er zijn en wat een ruimte kost per uur.

Bent u al bekend met de buurtcentra? Dan kunt u ook direct een locatie reserveren.

Wilt u meer weten over de tarieven? Lees dan de pagina Toelichting tarieven.

Voorwaarden voor het huren van ruimte

Voor het reserveren van een ruimte in een buurtcentrum gelden de algemene gebruiksvoorwaarden maatschappelijk vastgoed (pdf, 877 kB).

Sociaal makelaars

Sociaal makelaars zijn in alle wijken te vinden. Zij ondersteunen initiatieven van bewoners, zorgen voor contact en ontmoeting tussen bewoners en dragen bij aan het prettig samenleven in een buurt. Ook brengen ze bewoners en organisaties in contact met elkaar. Verder zijn de sociaal makelaars gastheer of gastvrouw in een aantal buurthuizen en speeltuinen.

In onderstaande lijst ziet u welke organisatie in uw wijk actief is.

Sociaal makelaarschap per 2019

De afspraken met de huidige sociaal makelaarsorganisaties lopen tot en met 2018. Per 1 januari 2019 zet stichting DOCK het werk voort. Dit betekent dat de huidige 5 sociaal makelorganisaties (zie hierboven) per 1 januari 2019 hun werk overdragen aan DOCK.

Speeltuinen

In alle wijken van de stad zijn speeltuinen te vinden. Bekijk de adressen en openingstijden van de speeltuinen in Utrecht.

Hulp en contact Welzijn in de wijk

Telefoon

14 030

E-mail

vastgoed@utrecht.nl