Samenleven (welzijn) Welzijn in de wijk

Buurtcentrum De Speler

We proberen goed bereikbare en aantrekkelijke welzijnsruimtes aan te bieden in de wijken. Denk hierbij aan het buurtcentrum of de speeltuin bij u in de buurt.

De meeste gebouwen zijn eigendom van de gemeente. Wij onderhouden en verhuren deze. Het is ook mogelijk dat een groep bewoners een buurtcentrum of speeltuin zelf beheert.

Ruimte in de wijk huren

Wilt u een ruimte huren voor een bewonersinitiatief of een (welzijns)activiteit? Voor het reserveren van bijvoorbeeld een ontmoetingsruimte, een cursus-, activiteiten- of bewegingsruimte, een keuken, eetgelegenheid of vergaderruimte kunt u terecht in één van de buurtcentra. U kunt er geen feesten of partijen organiseren. Per wijk kunt u bekijken welke buurtcentra er zijn en wat een ruimte kost per uur.

Bent u al bekend met de buurtcentra? Dan kunt u ook direct een locatie reserveren.

Wilt u meer weten over de tarieven? Lees dan de pagina Toelichting tarieven.

Algemene voorwaarden

Voor het reserveren van een ruimte in een buurtcentrum gelden de algemene gebruiksvoorwaarden maatschappelijk vastgoed (pdf, 877 kB).

Sociaal makelaars

Sociaal makelaars zijn in alle wijken te vinden. Zij ondersteunen initiatieven van bewoners, zorgen voor contact en ontmoeting tussen bewoners en dragen bij aan het prettig samenleven in een buurt. Ook brengen ze bewoners en organisaties in contact met elkaar. Verder zijn de sociaal makelaars gastheer of gastvrouw in een aantal buurthuizen en speeltuinen.

In onderstaande lijst ziet u welke organisatie in uw wijk actief is.

Speeltuinen

In alle wijken van de stad zijn speeltuinen te vinden. Bekijk de adressen en openingstijden van de speeltuinen in Utrecht.

Hulp en contact Welzijn in de wijk

Telefoon

14 030

E-mail

vastgoed@utrecht.nl