Samenleven (welzijn) Welzijn in de wijk

Buurtcentrum De Speler

We proberen goed bereikbare en aantrekkelijke welzijnsruimtes aan te bieden in de wijken. Denk hierbij aan het buurtcentrum of de speeltuin bij u in de buurt.

De meeste gebouwen zijn eigendom van de gemeente. Wij onderhouden en verhuren deze. Het is ook mogelijk dat een groep bewoners een buurtcentrum of speeltuin zelf beheert.

Ruimte huren in de wijk

Wilt u een ruimte huren voor een bewonersinitiatief of een (welzijns)activiteit? U kunt een ruimte bij een buurtcentrum reserveren. Bijvoorbeeld een ontmoetingsruimte, een cursus-, activiteiten- of bewegingsruimte, een keuken, eetgelegenheid of vergaderruimte. U kunt er geen feesten of partijen organiseren.

De buurtcentra hebben ruimtes van verschillende formaten, S tot en met XL. Het formaat bepaalt de kosten van de ruimte per uur.

Huurprijzen ruimte in buurtcentrum
Formaat ruimteOppervlakteKosten per uur
S3 tot 50 m²€ 12
M50 tot 80 m²€ 23
L80 tot 260 m²€ 50
XL260 tot 500 m²€ 121

Per wijk kunt u bekijken welke buurtcentra er zijn en wat een ruimte kost per uur.

Bent u al bekend met de buurtcentra? Dan kunt u ook direct een locatie reserveren.

Wilt u meer weten over de tarieven? Lees dan de pagina Toelichting tarieven.

Voorwaarden voor het huren van ruimte

Voor het reserveren van een ruimte in een buurtcentrum gelden de algemene gebruiksvoorwaarden maatschappelijk vastgoed (pdf, 877 kB).

Sociaal makelaars

In alle wijken in Utrecht werken sociaal makelaars samen met bewoners die zich willen inzetten voor hun wijk. Het is fijn wonen in een buurt waar bewoners actief zijn en samen activiteiten organiseren. Sociaal makelaars helpen buurtbewoners op weg om zelf iets te organiseren of als vrijwilliger aan de slag te gaan. Ook zorgen ze ervoor dat kinderen fijn buiten kunnen spelen in hun buurt. Verder zijn de sociaal makelaars gastheer of gastvrouw (beheerders) in een aantal buurthuizen en speeltuinen.

Op DOCK Utrecht vindt u:

  • informatie over de buurtcentra en de speeltuinen waar de sociaal makelaars werken
  • informatie over de hulp die sociaal makelaars bieden
  • activiteiten die bewoners uit uw wijk organiseren

Speeltuinen

In alle wijken van de stad zijn speeltuinen te vinden. Bekijk de adressen en openingstijden van de speeltuinen in Utrecht.

Hulp en contact Welzijn in de wijk

Telefoon

14 030

E-mail

vastgoed@utrecht.nl