Samenleven (welzijn) Buurtpact: samenwerken aan de buurt

In een buurtpact maken bewoners en organisaties afspraken met elkaar om sociale problemen in de buurt beter aan te pakken. Bewoners(initiatieven) en organisaties als het buurtteam, huisartsen en sociaal makelaars werken zo samen aan een fijne buurt.

Utrechts buurtpact voor meer samenwerking in betrokken buurten

In Utrecht willen we buurtpacten op verschillende plekken in de stad. Met deze afspraken pakken we de sociale problemen in een buurt nog beter en gezamenlijk aan. Dat versterkt de samenwerking in de buurt tussen bewoners(initiatieven) en organisaties als buurtteams, sociaal makelaars, jongerenwerk en huisartsen. 

Eerste buurtpact gesloten

In de Rietveldbuurt is kort geleden het eerste buurtpact gesloten. In deze buurt in Hoograven staan veel sociale huurwoningen. Sociaal makelaars, buurtteam, het buurtpastoraat, Bo-Ex, wijkbureau Zuid en jongerenwerkers hebben afspraken gemaakt. Daarmee willen ze bewoners extra ondersteunen, de jeugd extra begeleiden, armoede en schulden aanpakken en de buurt schoon en veilig houden. De volgende stap is het toetsen van de inhoudelijke thema‚Äôs met bewoners in de Rietveldbuurt.

Een tweede buurtpact, in Zuilen, komt eraan. Buurtwerkkamer De Verbinding heeft hierin het initiatief genomen. Ook in Lunetten en Overvecht wordt gewerkt aan een buurtpact.

Meer informatie

Wilt u een buurtpact voor uw buurt? Of wilt u meer informatie? Stuur een mail naar buurtpact@utrecht.nl.

Lees hier meer over de weg naar het Buurtpact (pdf, 418 kB)

Hulp en contact Utrecht voor iedereen