Samenleven (welzijn) Wat kunt u doen in het buurtcentrum?

In elke wijk in Utrecht is er een buurtcentrum. In het buurtcentrum kunt u andere mensen ontmoeten en deelnemen aan verschillende activiteiten. Ook kunt u zelf een ruimte in het buurtcentrum reserveren om een activiteit te organiseren.

Er is altijd wat te doen in het buurtcentrum

Samen met de kinderen iets leuks doen of zelf iets bijleren? Een leuke activiteit doen met de buurtgenoten ter ontspanning? Een bakkie koffie doen, om de hoek met leuke en fijne mensen? Het buurtcentrum is dé plek om samen te komen in uw eigen buurt. Het buurtcentrum is voor alle Utrechters.

Ook voor u

Het buurtcentrum heeft een vol aanbod aan inspirerende activiteiten waar u aan kunt deelnemen. Denk aan yoga- of danslessen. U kunt hier een nieuwe taal leren maar ook alleen koffie komen drinken voor de gezelligheid.

Zelf een activiteit organiseren

U kunt ook zelf een activiteit organiseren. Wat dacht u van een kookworkshop met de kinderen uit de buurt? Samen een pizza maken of koekjes en gerechten uit alle windstreken. Het kan allemaal in de ruime keuken van het buurtcentrum.

Of wat dacht u van om samen iets leuks te organiseren met uw buurtgenoten? Denk aan yoga, zingen, filosoferen, tekenen of heerlijk ouderwets biljarten. Start een leesclub met de buren. Organiseer een lezing over een gezonde leefstijl. Of wilt u liever een cursus schrijven of computervaardigheden opstarten? Het kan allemaal in het buurtcentrum. Maak tijd voor uzelf. Omdat het leuk en gezellig is of omdat u iets wilt bijleren.

Een ruimte reserveren

De gemeente heeft 3 tariefgroepen voor het huren van een ruimte in een buurtcentrum om een activiteit te doen. In veel gevallen betaalt u niets of een laag bedrag. Het buurtcentrum is de hele week van 9.00 tot 23.00 uur te gebruiken. Belangrijk om te weten: feestjes of horeca-activiteiten zijn niet mogelijk.

Waar kunt u de buurtcentra vinden?

In de gehele stad zijn buurtcentra te vinden. Dus ook bij u om de hoek!

Kijk voor alle informatie, locaties en prijzen op utrecht.nl/buurtcentra.

Interesse?

Vind op utrecht.nl/verhuur een beschikbare ruimte, maak een account aan en reserveer de gewenste ruimte!

Welke activiteit zou u leuk vinden om te organiseren?

Neem contact op met de sociaal makelaar van DOCK bij u in de buurt om vrijblijvend uw ideeën voor een activiteit te bespreken of om een ruimte te reserveren! Zij helpen u graag.

Neem contact op met DOCK Utrecht

Hulp en contact Welzijn in de wijk

Telefoon

14 030

E-mail

vastgoed@utrecht.nl