Hulp en ondersteuning (Wmo) Tijdelijke noodopvang

Aan Maliebaan 59-61 is er een tijdelijke noodopvang voor daklozen uit Utrecht die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Op deze locatie gaan ze dan in isolatie.

Bekijk de veelgestelde vragen over de tijdelijke opvang

Opening opvang

Op maandag 30 maart is de opvang open gegaan met in eerste instantie plaats voor 8 personen. Er kan uitgebreid worden naar maximaal 28 personen. We doen wat nodig is om eventuele overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Er is 24 uur per dag, 7 dagen per week begeleiding en beveiliging aanwezig. Toegang tot de locatie verloopt via een aparte in- en uitgang. Daklozen met corona gerelateerde klachten gaan via een andere ingang naar binnen dan hulpverleners en medici.

De gemeente heeft deze locatie voorlopig voor 2 tot 3 maanden bestempeld als noodlocatie. Het verloop van de corona epidemie en de besmetting van mensen uit de opvang in Utrecht is niet te voorspellen. Een exacte datum voor sluiting van de locatie is daarom op dit moment niet te geven.

Bestrijding uitbraak coronavirus

De gemeente doet er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Kwetsbare groepen krijgen daarbij speciale aandacht. Deze aandacht is om te voorkomen dat zij besmet raken of dat zij, eenmaal besmet, het virus doorgeven aan anderen. Mensen die mogelijk besmet zijn met het virus, wordt gevraagd om thuis te blijven of in isolatie te gaan. Door isolatie kunnen mensen binnen uitzieken en zo anderen niet besmetten.

Voor opvanglocaties van daklozen zijn de mogelijkheden om dit advies op te kunnen volgen beperkt. Daarom richten wij deze tijdelijke noodlocatie in. Deze locatie is dus alleen open voor mensen die niet in isolatie kunnen binnen de reguliere opvang. In het pand kunnen maximaal 28 mensen worden opgevangen.

Op deze locatie zijn al eerder opvang- en woonvoorzieningen geweest, onder andere voor daklozen. Samen met de beheergroep zijn destijds goede afspraken gemaakt met de buurt. Hierop willen wij voortbouwen en nieuwe afspraken maken die passen bij deze tijdelijke noodopvang.

Chatten met de gemeente

Normaal gesproken spreken we u hierover tijdens een fysieke bijeenkomst. Door het coronavirus is dit niet mogelijk. Daarom kon u uw vragen stellen tijdens een live chat via deze pagina, op vrijdag 27 maart.

Voor nu kunt u de algemene chatfunctie op www.utrecht.nl gebruiken, rechts onderin het scherm. Of u kunt het algemene nummer bellen, 14 030.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur
Donderdag 8.30 - 20.00 uur

E-mail

reactieformulier

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht

Uw mening