Voeding en beweging Leefstijl

Veel mensen in Utrecht voelen zich gezond. Informatie over gezond zijn en leven leest u in de volksgezondheidsmonitor.

Het is belangrijk dat u zo lang mogelijk gezond blijft. Dat u zich prettig voelt en dat het lukt om met tegenslagen in uw leven om te gaan. Een gezonde leefstijl helpt daarbij. Gezond eten, genoeg bewegen, slaap en ontspanning. Maar ook seksuele gezondheid, relaties en het gebruik van bijvoorbeeld alcohol en tabak hebben invloed.

Hebt u een goed idee?

We willen u goed informeren en ondersteunen bij het maken van gezonde keuzes. We doen dit samen met partners in de stad. We geven u advies en kunnen met u meedenken als u een gezond nieuw idee hebt. Bijvoorbeeld het maken van een kraan op straat om water te drinken. Deze watertappunten maken water drinken makkelijker. 

Iedereen met ideeën over gezond leven en die een bijdrage wil leveren, is welkom. Hebt u ideeën voor uw wijk of buurt en wilt u een afspraak maken? Stuur dan een e-mail dan naar volksgezondheid@utrecht.nl.

Gezond opgroeien en opvoeden

Ga voor informatie over gezond opgroeien en gezond opvoeden naar de pagina's van Jeugdgezondheidszorg. Zij geven informatie voor verschillende leeftijden - vanaf de zwangerschap tot 23 jaar.

Hulp en contact Gezond gewicht

Telefoon

14 030

E-mail

volksgezondheid@utrecht.nl