College van B en W Burgemeester Sharon Dijksma

"Utrecht is een stad waar ik energie van krijg en waar ik graag met alles wat ik in me heb voor aan de slag ga. Onder een moeilijk gesternte. Met lastige puzzels die voor de toekomst moeten worden gelegd. Maar een stad met een ziel. Met een gelaagdheid die intrigerend is. Een stad met karakter.”

"Wat een geweldige eer om de 332e burgemeester van Utrecht te mogen zijn. Utrecht is het resultaat van 9 eeuwen bouwen, groei en ontwikkeling. Ik ben hier niet geboren en getogen, maar heb wel veel voetstappen in deze mooie stad liggen. En die ontwikkeling heb ik bij wijze van spreken ook op de voet kunnen volgen. Als jonge politica kwam ik veel in de stad voor bijeenkomsten van het politieke jongerenplatform M50 aan de Oude Gracht. Vaak moest ik dan 's avonds haasten om de laatste trein terug naar het hoge Noorden te halen. En in alle eerlijkheid: dat was bepaald geen pretje in die tijd. Hoe anders is dat nu!

Een metamorfose die Utrecht symboliseert; een stad van bijna 900 jaar oud, zonder oude stadsmuren, maar met nieuwe gebouwen die weer jaren meegaan. Een stad die tegelijkertijd jong van geest is, bruisend, innovatief. Een stad die continu verandert en het goede behoudt; zoals de Domtoren, Nijntje, een broedplaats is voor literair talent en vele sporthelden. Een stad die groeit, soms flinke klappen krijgt, zoals nu tijdens deze coronacrisis, maar die telkens weer opkrabbelt en opleeft.

Ik verheug me er zeer op de stad en haar inwoners nader te leren kennen. Om te horen wat goed gaat, waar jullie trots op zijn. Maar ook wat er beter kan. Waarover je zorgen hebt."

Foto's

De foto’s op deze pagina mag u gebruiken voor publicatie. Klik op de foto's voor een hoge resolutie.
Fotograaf: Femke van den Heuvel

Contact

  • U kunt de burgemeester een bericht sturen.
  • U kunt de burgemeester uitnodigen voor het bijwonen van een activiteit.
  • U kunt de burgemeester vragen om een bijdrage aan een publicatie, bijvoorbeeld het schrijven van een voorwoord of een aanbeveling.

Voor andere vragen kunt u mailen naar secretariaatburgemeester@utrecht.nl.

Postadres

Burgemeester Sharon Dijksma
Postbus 16200
3500 CE  UTRECHT