College van B en W Eelco Eerenberg

Portefeuille

  • Volksgezondheid
  • Milieu en Emissieloos vervoer
  • Jeugd en Jeugdzorg
  • Stationsgebied
  • Vastgoed
  • Wijk Leidsche Rijn

Sinds eind december 2019 ben ik wethouder van deze prachtige stad, die altijd bruist met leven, goede idee├źn en mooie ontwikkelingen. Waar ik me mag inzetten voor gezond stedelijk leven voor iedereen die de Domstad zijn of haar thuis noemt.

In 2030 is het aantal inwoners van Utrecht toegenomen van 350.000 in 2020 naar 450.000. Maar het oppervlak van de stad neemt niet toe. Dat betekent dat we slim moeten omgaan met de ruimte die we hebben en dat elke Utrechter gezond en prettig kan leven in onze stad.

Dat doen we bijvoorbeeld door te werken aan een gezonde leefomgeving. Want als we niets doen aan geluid of ongezonde lucht kan dat gezondheidsproblemen veroorzaken. Daarom nemen we maatregelen om de luchtkwaliteit gezonder te krijgen en zetten we in op schoon vervoer.

In een gezonde stad moet ook iedereen kunnen meedoen, gelijke kansen hebben en zelfstandig kunnen meedoen. Dit is niet voor iedereen altijd vanzelfsprekend en daarin zien we verschillen per wijk in de stad. Deze (gezondheids)verschillen moeten verkleind worden. Daarom organiseren we de zorg ook zo dichtbij mogelijk. In de wijk. Zoals het buurtteam, de jeugdgezondheidszorg, de huisarts of zelfs de specialistische jeugdzorg. En dat begint al bij een kansrijke start, voor de jongste Utrechters en gezinnen.

En dan het Stationsgebied. Als middelbare scholier uit de regio kwam ik daar regelmatig, en laat ik dit zeggen: het is hier nu een stuk fijner vertoeven. Maar klaar zijn we nog niet. Het is nu de beurt aan bijvoorbeeld het Lombokplein en het Beurskwartier. Een plek waar je fijn kunt wonen, met groen en ruimte voor fietsers. En vanaf september 2020 kunnen we eindelijk weer een rondje singel varen!


Volg mij

Foto

De foto op deze pagina mag u gebruiken voor publicatie. Klik op de foto voor een hoge resolutie. Foto: Desiree Meulemans.

Hulp en contact Wethouder Eelco Eerenberg

Telefoon

14 030

Contactformulier

Stuur een reactie

Postadres

Wethouder Eelco Eerenberg
Postbus 16200
3500 CE Utrecht