Eelco Eerenberg

Portefeuille

  • Ruimtelijke Ordening
  • Onderwijs
  • Volksgezondheid
  • Groot Merwede
  • Rijnenburg
  • Wijk Leidsche Rijn

Eelco Eerenberg (D66) is sinds 19 december 2019 wethouder in Utrecht. Hij is verantwoordelijk voor de portefeuille Ruimtelijke Ontwikkeling, Onderwijs en Volksgezondheid.

Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de projecten Rijnenburg en Groot Merwede (Merwedekanaalzone, Stationsgebied, Westraven en A12-zone). Verder is hij wijkwethouder voor de wijk Leidsche Rijn. Eerenberg is tevens lid van de VNG-commissie Zorg, Jeugd en Onderwijs.

Eerenberg begon zijn politieke carrière in Enschede, waar hij ook studeerde. Daar was hij voor D66-fractievertegenwoordiger en duo raadslid om vervolgens in 2010 aan te treden als raadslid. Hiernaast was hij werkzaam als ‘talent scout’ en later als strategie-adviseur. In 2014 werd hij benoemd als wethouder in Enschede. In 2019 maakte hij de overstap naar de Domstad, waar hij onder andere verantwoordelijk werd voor de restauratie van ons stadsicoon.

Eerenberg noemt zijn huidige portefeuille er eentje waar veel toekomst in zit. Toekomst voor de stad als het aankomt op bouwen voor toekomstige Utrechters, maar ook voor de jongste toekomstige generatie Utrechters die hier al woont. Dat ze gezond en fijn kunnen opgroeien in de stad en met plezier naar school gaan.

In zijn vrije tijd gaat hij graag met zijn gezin op pad, luistert hij graag naar zijn grote held Bruce Springsteen en wil daar nog wel eens zijn eigen gitaar bij pakken. 

Foto's

De foto’s op deze pagina mag u gebruiken voor publicatie. Klik op de foto voor een grotere versie.

Fotograaf: Bas van Setten


Hulp en contact Wethouder Eelco Eerenberg

Telefoon

14 030

Contactformulier

Stuur een reactie

Postadres

Wethouder Eelco Eerenberg
Postbus 16200
3500 CE Utrecht