Lot van Hooijdonk

Portefeuille

  • Mobiliteit
  • Energie en Klimaat
  • Ruimtelijke project: Lunetten-Koningsweg en Overvecht
  • Wijk Zuid
  • Wijk Vleuten-De Meern

Lot van Hooijdonk (1978) is sinds 2014 wethouder in Utrecht en heeft onder meer mobiliteit, energie en de ruimtelijke projecten Lunetten-Koningsweg en Overvecht in haar portefeuille. In eerdere periodes was ze verantwoordelijk voor groen, dierenwelzijn en milieu.

De GroenLinks-bestuurder is tevens lid van het bestuur van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en voorzitter van de VNG-commissie Economie, Klimaat, Energie en Milieu.

In haar periode als wethouder zette ze Utrecht op de kaart als fietsstad, met de grootste fietsenstalling ter wereld (12.500 plekken bij het station) en een fijnmazig netwerk van goede fietspaden. De energietransitie kwam in haar periode van de grond, met onder meer plannen voor aardgasvrije wijken en opwekking van duurzame energie.

Als wethouder ziet ze het als haar belangrijkste taak om te zorgen voor een prettige stad die klaar is voor de toekomst. “Eén van de grootste vraagstukken van deze tijd vind ik de klimaatverandering. Om hier iets aan te doen staat bij alle keuzes duurzaamheid voorop. In Utrecht draait het om de kwaliteit van leven; ik ben eigenlijk wethouder geluk.”

Foto's

De foto’s op deze pagina mag u gebruiken voor publicatie. Klik op de foto voor een grotere versie.


Fotograaf: Bas van Setten


Fotograaf: Robert Oosterbroek


Hulp en contact Wethouder Lot van Hooijdonk

Telefoon

14 030

Contactformulier

Stuur een reactie

Postadres

Wethouder Lot van Hooijdonk
Postbus 16200
3500 CE Utrecht