College van B en W Lot van Hooijdonk

"Mijn voornaamste vraag is: in wat voor stad willen wij leven? Mijn antwoord is dat Utrecht een stad moet zijn die fijn is voor iedereen. Ik geloof erin dat we van de stad een gezonde en fijne plek kunnen maken. Daaraan werken geeft me elke dag weer energie." 

Portefeuille

  • Energie
  • Mobiliteit
  • Groen
  • Dierenwelzijn
  • Wijk Zuid
  • Wijk West

“Als wethouder mobiliteit, energie en groen is het mijn belangrijkste taak om te zorgen voor een prettige stad die klaar is voor de toekomst. Uitgangspunt is dat mensen de stad bepalen. Groen past hierbij, dat maakt mensen gelukkig. Iedere Utrechter moet vanuit huis een ommetje door het groen kunnen maken. En bij nieuwe gebiedsontwikkelingen moet ruimte zijn voor parken en tuinen, maar ook voor bijvoorbeeld spelen op straat.

De kwaliteit van onze omgeving moet weer bovenop onze lijstjes staan, zodat we prettig buiten kunnen zijn. Ook om te fietsen en te wandelen van de ene bestemming naar de andere. Daar wil ik voldoende ruimte voor creëren, het is leuk en houdt mensen ook nog eens gezond. Ik ga dan ook graag het gesprek aan over mobiliteit en de ruimte die dit inneemt in de stad.

Eén van de grootste vraagstukken van deze tijd vind ik de klimaatverandering. Om hier iets aan te doen staat bij alle keuzes duurzaamheid voorop. De wereld verandert, Nederland gaat van het gas af, en Utrecht dus ook. Ik maak me sterk voor een betaalbare energietransitie voor alle bewoners van de stad. En ik zoek naar energie die duurzaam opgewekt kan worden, zodat we klaar zijn voor de toekomst.

Mede door deze keuzes voor groen, gezondheid en leefbaarheid is Utrecht een populaire stad waar mensen graag willen wonen. Als je er eenmaal zit, ga je niet snel meer weg. Ook bedrijven weten Utrecht te vinden. De stad ontwikkelt zich hierdoor op hoog tempo tot een grote stad in het hart van Nederland. Keuzes die goed zijn voor mensen, zijn dus ook goed voor de stad en de economie. De keuzes die we maken, bijvoorbeeld in de energietransitie, leveren ook nog eens extra banen op. In Utrecht staat de kwaliteit van leven voorop; ik ben eigenlijk wethouder geluk.”

Foto's

De foto’s op deze pagina mag u gebruiken voor publicatie. Klik op de foto's voor een hoge resolutie.
Fotograaf: Robert Oosterbroek


Volg mij

Hulp en contact Wethouder Lot van Hooijdonk

Telefoon

14 030

Contactformulier

Stuur een reactie

Postadres

Wethouder Lot van Hooijdonk
Postbus 16200
3500 CE Utrecht