Rachel Streefland

Portefeuille

  • Asiel en Integratie
  • Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen
  • Samen voor Overvecht
  • Erfgoed (inclusief werven)
  • Personeel en Organisatie
  • Wijk Overvecht

Rachel Streefland (ChristenUnie) is sinds januari 2022 wethouder in Utrecht. Ze is verantwoordelijk voor de portefeuilles Asiel en integratie, Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen, Samen voor Overvecht, Erfgoed (inclusief werven), Personeel en Organisatie en de wijk Overvecht.

Streefland begon haar loopbaan binnen het onderwijs, eerst als orthopedagoog en daarna als docent op de universiteit en later als docent en (project)manager op de hogeschool. Hierna startte zij Mind-the-Gap, een bureau voor verandering en advies in non-profit organisaties

In januari 2022 startte zij als opvolger van partijgenoot Maarten van Ooijen als wethouder voor Maatschappelijke ondersteuning, Welzijn, Asiel & Integratie, Sport, en de Wijk Vleuten-De Meern. Streefland noemt haar huidige portefeuille er eentje waarmee ze de warme kant van Utrecht verder kan invullen, gecombineerd met het versterken van de kansen en uitdagingen die een grote stad met zich meebrengt.

In haar vrije tijd gaat ze graag met haar man, 3 zoons en hond op pad en probeert ze daarnaast dagelijks tienduizend stappen te zetten.

Foto's

De foto’s op deze pagina mag u gebruiken voor publicatie. Klik op de foto voor een grotere versie.

Fotograaf: Bas van Setten


Hulp en contact Wethouder Rachel Streefland

Telefoon

14 030

Contactformulier

Stuur een reactie

Postadres

Wethouder Rachel Streefland
Postbus 16200
3500 CE Utrecht